Książki - nowości - Kuchnia

przejdź do zapowiedzi wydawniczych

W serwisie Granice.pl znajdziesz już ponad 211232 książek. Tu łatwo znajdziesz książki, które powinny Cię zainteresować. Możesz sprawdzić najpopularniejsze gatunki książek i ich kategorie. Są wśród nich thrillery, romanse, powieści obyczajowe, kryminały, literatura piękna, książki dla dzieci, książki dla młodzieży, komiksy, fantastyka, horrory czy biografie i literatura faktu. Możesz wybrać interesujące Cię wydawnictwo lub datę premiery. Książkom dla dzieci często przypisujemy kategorie wiekowe. Znajdziesz u nas nowości i zapowiedzi, ale też starsze książki. Jeśli nie wiesz, w jakiej kolejności powinno się czytać książki ulubionych autorów, sprawdź cykle książek. Pod książkami znajdziesz opinie czytelników, ich oceny, a także starannie przygotowane przez naszą redakcję recenzje książek. Od cyklu o Harrym Potterze po nowe powieści Remigiusza Mroza. Życzymy przyjemnej lektury!

Nalewki zdrowotne
Jan Rogala Wydawnictwo: Baobab

Przepisy na lecznicze nalewki na ziołach, roślinach i owocach.... czytaj dalej

Kuchnia arabska
May S. Bsisu Wydawnictwo: Klub Dla Ciebie

W domach arabskich celebruje się gościnność - gość czyni zaszczyt gospodarzowi, zasiadając z nim do stołu, a wypicie herbaty jest wręcz obowiązkiem. Mało znamy zwyczaje i obyczaje świata arabskiego. Historia... czytaj dalej

Zdrowe odżywianie według recept klasztornych
Petra Altmann Wydawnictwo: Święty Wojciech

Dzięki tej książce poznajemy tajniki kuchni klasztornych. Autorka podaje przepisy na tradycyjne zdrowe i łatwe do przyrządzenia potrawy. Podkreśla, że kuchnia klasztorna, to kuchnia ekologiczna. Opisuje także... czytaj dalej

Sekrety kuchni Watykanu
Eva Celada Wydawnictwo: Świat Książki

Książka-album, opowiadająca dzieje papiestwa poprzez to, co jadano przy watykańskich stołach. Ponad sto prostych i wyrafinowanych przepisów z różnych epok, niezliczone ciekawostki i anegdoty. Co jadali papieże... czytaj dalej

Frytka doskonała i inne sekrety kuchni
Parsons Russ Wydawnictwo: Twój Styl

Russ Parsons, dziennikarz specjalizujący się w gastronomii, omawia naukowe podstawy zwykłych kulinarnych czynności, jak krojenie cebuli, smażenie mięsa czy zrobienie majonezu. Przy okazji udziela setek rad... czytaj dalej

Lubię gotować wyd.ii
Jamie Oliver Wydawnictwo: Muza

Jamie Oliver po raz kolejny pokazuje, że przygotowanie posiłków może być prawdziwą przyjemnością. Z tą książką poczujemy się w kuchni pewniej i wszystko wyda się łatwe. Potrawy, które proponuje Oliver, może... czytaj dalej

Sztuka wędzenia. Domowy wyrób
Andrzej Fiedoruk Wydawnictwo: Ikon

W czasach współczesnych wędzenie nie jest już sposobem na utrwalenie żywności, a raczej pełni ono funkcję uszlachetniającą pokarmy, chociaż może nie tylko podnieść walory smakowe naszego produktu, ale i skutecznie... czytaj dalej

103 ciasta siostry Anastazji
Pustelnik Anastazja Wydawnictwo: WAM

Ciasta z przepisów siostry Anastazji - zwyczajne i luksusowe, tanie i droższe, łatwe do wykonania i wymagające sprawnej ręki - przysporzą gospodyni wiele radości. Każda gospodyni - doświadczona i początkująca... czytaj dalej

Zioła w kuchni
Gabriele Lehari Wydawnictwo: RM

Wiele praktycznych wskazówek i porad. Zioła stosowane w kuchni od A do Z. Wszystko o uprawie ziół na balkonie, parapecie i w ogrodzie. Wpływ ziół na zdrowie, gwarantowany sukces kulinarny.... czytaj dalej

Kuchnia włoska. Klasyczne i nowoczesne dania.
praca zbiorowa Wydawnictwo: Parragon

Bogaty wybór przepisów, zdrowe, świeże składniki, aromatyczne zioła i przyprawy - oto tajemnica popularności kuchni włoskiej. Ta znakomita książka kucharska w przejrzystej formie prezentuje bogactwo i różnorodność... czytaj dalej