Wyrusz w fascynującą wędrówkę dusz!
Poznaj ekscytujące historie o tym, co dzieje się z duszą pomiędzy jej ziemskimi inkarnacjami, i odkryj proste ćwiczenia pomocne w nawiązaniu kontaktu z wyższą inteligencją, do której wszyscy możemy uzyskać dostęp. Książka w ciepły i cudowny sposób potwierdza to, co wielu z nas przeczuwa - na końcu naszej ziemskiej ścieżki czeka dom, pełny nieskończonej i bezwarunkowej miłości.
,,Książka ta powstała dzięki człowiekowi, który jako pierwszy przedstawił publicznie koncepcję życia między wcieleniami (z ang. life between lives, LBL). Na jej stronach zaprezentowane zostały osiągnięcia i odkrycia Michaela Newtona, jego spuścizna, a także kilka niewiarygodnych historii, które mogły wydarzyć się dzięki niemu i dzięki temu, że inni kontynuują jego pracę.
Żyjemy w dynamicznie zmieniających się czasach. Eksplorowanie nowych sposobów widzenia, nowych znaczeń i nowego celu naszego istnienia osiągnęło punkt krytyczny. Nadszedł czas, żeby się przebudzić i lepiej zrozumieć nasze miejsce we wszechświecie".
- Peter Smith, Prezes Instytutu Newtona
Wydawnictwo: Illuminatio
Data wydania: 2023-02-22
Kategoria: Poradniki
Tytuł oryginału: Llewellyn's Little Book of Life Between Lives
Przeczytane:2023-06-05, Ocena: 6, Przeczytałem,
Jest to przewodnik, który w sposób uporządkowany przedstawia w rozdziałach poszczególne elementy tego światopoglądu. Nie są one wyczerpujące, ale dobrze nakreślają kolejne tematy i skłaniają do dalszego poszukiwania wiedzy.
W książce sama znalazłam wiele cennych myśli i cytatów, które zwróciły moją uwagę, osoby o otwartym umyśle mogą znaleźć tu swego rodzaju mądrości.
Najbardziej podobały mi się wspominane historie z sesji regresji do poprzednich wcieleń. Niektóre z nich były bardzo przejmujące i niesamowite. Uwielbiam czytać o takich rzeczach ?
Zdaję sobie sprawę, że koncepcja reinkarnacji nie przekonuje każdego i oczywiście każdy ma prawo do własnego zdania, ale wydaje mi się, że nawet sceptycy mogą zyskać dzięki tej książce widzę o innych przekonaniach i perspektywach, lepiej zrozumieć ludzi, którzy wyznają co innego. Dla mnie doświadczenie różności jest zawsze cenne!
Przepiękne wydanie mocno przyciąga wzrok ? mój ilekroć tylko zerkam w stronę półki ? niestety to różowe złotko troszkę się ściera przy częstszym kontakcie ze skórą dłoni, więc warto uważać, jeśli komuś zależy na ładnym stanie książek ?
Mi się podobało i uważam, że to wartościowy tytuł, zwłaszcza dla tych, którzy dopiero zaczynają poszukiwać widzę na te tematy - na start nada się idealnie ?