Zło dotyka ludzkość, ponieważ wielu z nas żyje dla świata zamiast dla królestwa Bożego. To dlatego tak bardzo cierpimy i doświadczamy smutku. Jak się temu przeciwstawiać? Co musimy zmienić w naszym życiu?

Zamieszczone w tej książce poruszające rozważania znanego mistyka Alana Amesa, jego listy oraz przesłania, które otrzymał od Boga, Maryi i świętych, to zachęta do odrzucenia złego i stanięcia u boku Chrystusa. Jezus zwyciężył mrok, a to zwycięstwo może stać się także naszym udziałem. Musimy tylko mądrze wybrać.

Informacje dodatkowe o Zrozumieć zło. Jak dzięki Bożej miłości pokonać zło obecne w świecie i naszym życiu:

Wydawnictwo: Esprit
Data wydania: 2020-02-12
Kategoria: Duchowość, religia
Tytuł oryginału: Understanding Evil

Tagi: bóg Chrześcijaństwo

Kup książkę Zrozumieć zło. Jak dzięki Bożej miłości pokonać zło obecne w świecie i naszym życiu

Zrozumieć zło. Jak dzięki Bożej miłości pokonać zło obecne w świecie i naszym życiu - opinie o książce

Doświadczać Boga
Carver Alan Ames0
Okładka ksiązki - Doświadczać Boga

,,Oddaję Ci się z własnej woli" - to pragnienie, które Alan Ames poczuł w swoim sercu w chwili osobistego spotkania z Bogiem. W trakcie jednej nocy ten...

Manna z nieba
Carver Alan Ames0
Okładka ksiązki - Manna z nieba

,,Modlę się o to, aby każdy, kto przeczyta tę książkę, zbliżył się do Świętych Słów naszego Pana i dostrzegł to, co On dał ludziom, ofiarując im samego...

Z pamiętnika jeża Emeryka
Marta Wiktoria Trojanowska ;