Zrozum swojego przedszkolaka

Przed jakimi wyzwaniami stają przedszkolaki zdobywające nowe zdolności i doświadczające nowych sytuacji międzyludzkich? Jak zmienia się ich postrzeganie świata? Jak możemy ich wspierać w drodze ku większej niezależności? Niniejsza książka zawiera wiele przydatnych informacji dla rodziców, nauczycieli i opiekunów, pomagając im w relacjach z dziećmi na tym wymagającym etapie rozwoju. Poruszając szeroki zakres zagadnień, od rywalizacji między rodzeństwem lub uczniami, do lęków towarzyszących malcom podczas nawiązywania przyjaźni, Corinne Aves uczy czytelników, w jaki sposób wspomagać rozwój dziecka i wspierać je w radzeniu sobie ze zmieniającymi się oczekiwaniami odnośnie jego zachowania. Omawia konflikty i wewnętrzne zmagania doświadczane przez dzieci i udziela wskazówek dotyczących budowania w malcach zrozumienia takich zagadnień jak moralność i dyscyplina. Książka ta okaże się wartościową pozycją dla każdego, kto szuka sposobów na nawiązanie lepszego kontaktu z dzieckiem w tym ważnym i trudnym wieku.

Informacje dodatkowe o Zrozum swojego przedszkolaka:

Wydawnictwo: K.E.Liber
Data wydania: b.d
Kategoria: Inne
ISBN: 978-83-60215-41-8

Kup książkę Zrozum swojego przedszkolaka

Zrozum swojego przedszkolaka - opinie o książce