Życie zmienia się, ale się nie kończy

Śmierć to jedna z największych tajemnic naszego życia. Wielu próbowało ją zgłębić i odpowiedzieć na nurtujące każdego pytanie: jak to będzie? Papież Benedykt XVI, zapytany o to, czego spodziewa się po wieczności, odpowiedział po prostu: Cieszę się, że znowu zobaczę moich rodziców, rodzeństwo, przyjaciół, i wyobrażam sobie, że będzie tak samo wspaniale, jak było u nas w domu.

Podejście autorów jest konkretne i praktyczne. Rozwiewają oni wiele wątpliwości, które prędzej czy później ogarną każdego z nas. Jak towarzyszyć umierającym i zatroszczyć się o nich po śmierci? Po co się za nich modlić? Na czym polega symbolika obrzędów pogrzebowych? Co zrobić, gdy przyjdzie nam się mierzyć z tragedią utraty dziecka nienarodzonego - czy można je pochować i jak wygląda cała procedura? Czy świętość jest zarezerwowana tylko dla doskonałych?

Jest to przede wszystkim książka o nadziei, która towarzyszy każdemu chrześcijaninowi. W końcu w śmierci chodzi o to, żeby zobaczyć Boga i z Nim zostać.

Informacje dodatkowe o Zobaczyć Boga. Chrześcijański sens śmierci, liturgia pogrzebu, modlitwa za zmarłych:

Wydawnictwo: WAM
Data wydania: 2019-02-01
Kategoria: Duchowość, religia

Tagi: bóg teologia

Kup książkę Zobaczyć Boga. Chrześcijański sens śmierci, liturgia pogrzebu, modlitwa za zmarłych

Baśka. Łobuzerka
Basia Flow Adamczyk