Złośliwa trzynastka

Tom 13 cyklu Stephanie Plum

Janet Evanovich jest jedną z najlepiej zarabiających pisarek Ameryki. Jej kryminały przetłumaczono na 27 języków, a każdy kolejny trafia w USA na listy bestsellerów.

Zuzanna O'Brien - Twój Styl

Książki o Stephanie Plum są śmieszne i wciągające jak kolejne odcinki serialu. Każda kolejna to inna historia oraz nowe przygody trzydziestolatki z Jersey, która pracuje jako łowczyni nagród.

Małżeństwo Stephanie Plum trwało jedynie piętnaście minut. Kolejny kwadrans pozwolił jej złożyć pozew o rozwód w nadziei, że nigdy więcej nie zobaczyć swojego ex. Okazuje się, że to tylko pobożne życzenie. W dziwnych okolicznościach Stephanie zostaje posądzona o zabójstwo byłego męża. Oto skandalistka Stephanie Plum i jej zwariowane przygody.

Przygody Stephanie Plum to gwarantowana terapia śmiechem. Nie sposób się z nią nudzić, nie sposób nie pokochać.

Aneta Jadowska

Informacje dodatkowe o Złośliwa trzynastka:

Wydawnictwo: Fabryka Słów
Data wydania: 2014-08-08
Tytuł oryginału: Lean Mean Thirteen
Język oryginału: Angielski
Tłumaczenie: Dominika Repeczko

Kup książkę Złośliwa trzynastka

Złośliwa trzynastka - opinie o książce

Avatar użytkownika - Febra
Febra
Przeczytane:2015-10-04, Ocena: 5, Przeczytałam, 52książki/2015,
Przyszła kryska na Stepanie Plum. Podejrzany był swego czasu Morelli (tom I), Komandos (tom 6 i 13), teraz podejrzana staje się Stephanie. Na prośbę Komandosa odwiedza swego byłego męża by podrzucić mu pluskwę. Wszystko byłoby dobrze, gdyby nie zdjęcie Exa z pewną panią stojące na biurku. Wizyta kończy się awanturą, krótko po tej wizycie Ex zostaje zamordowany. Sprawa dla policji jest jasna. Przyjaciele nie opuszczą Steph i pomogą jej rozwikłać zagadkę. Mimo kłopotów osobistych Plum zmierzy się jeszcze z typowymi problemami zawodowymi, bo nie jest łatwo doprowadzić NS-y w osobach cmentarnej hieny recydywisty i zwariowanego taksydermisty. W pierwszym przypadku pomoże pogoda, w drugim... babcia Mazurowa pilnująca wymiany kabla. I jak tu nie lubić tej serii?!
Avatar użytkownika - wika9
wika9
Przeczytane:2014-11-02, Ocena: 6, Przeczytałam, 52 książki 2014, Pożyczone,
Kolejne spotkanie ze Śliwką za mną. Po raz kolejny ubaw po pachy i napady śmiechu. Uwielbiam Stephanie, a trzynasta część okazała się jedną z ciekawszych. Po raz kolejny zastanawiałam się czy lepszy Morelli, czy jednak Komandos ma to coś. ...Babcia Mazurowa prawie znalazła absztyfikanta, a wybuchające bobry mnie "rozwaliły " do łez. Kto nie nie zna jeszcze Śliwki - gorąco zachęcam do lektury i niecierpliwie oczekuję kolejnych jej przygód.
Avatar użytkownika - stokrotka22
Domi__T
Przeczytane:2014-10-03, Ocena: 4, Przeczytałam,
Avatar użytkownika - Noelka
Noelka
Przeczytane:2014-09-02, Ocena: 5, Przeczytałam, 52 książki 2014, Mam, Przeczytane,
Po drugie dla kasy
Janet Evanovich0
Okładka ksiązki - Po drugie dla kasy

Stephanie szuka Kenny`ego Mancuso, bo musi spłacić raty za samochód. Morelli też szuka Kenny`ego Mancuso i sposobu na wyciągniecie ze Stephanie...

Przybić piątkę
Janet Evanovich0
Okładka ksiązki - Przybić piątkę

Stephanie Plum – dziewczyna, która nie płacze i trzyma los na krótkiej smyczy, dzięki czemu rozkochała w sobie miliony amerykanek....

Zły Samarytanin
Jarosław Dobrowolski ;