Złamane skrzydła tom 2

Brutalny świat yakuzy rządzi się prostymi prawami. Wygrywa ten, kto szybciej sięgnie po broń. Nietrudno o konflikt, jeśli nie umie się trzymać nerwów na wodzy. Nanahara, jeden z najbliższych współpracowników Yashiro, zostaje ranny. Sprawca należy do gangu Ryuuzakiego, z którym szef Shinseikai od dawna żyje w niezgodzie. Czy niecodzienne działania, podjęte przez Yashiro, przyniosą pozytywny efekt i załagodzą napiętą sytuację?

Informacje dodatkowe o Złamane skrzydła tom 2:

Data wydania: 2014-10-01
Kategoria: Komiksy
ISBN: 978-83-63650-41-4

Kup książkę Złamane skrzydła tom 2

Złamane skrzydła tom 2 - opinie o książce

Avatar użytkownika - Booka_Boo
Booka_Boo
Przeczytane:2018-04-11, Ocena: 3, Przeczytałam, Mam, Ukończone w roku 2018, Gatunek: Komiksy,

CYKL: "ZŁAMANE SKRZYDŁA" (TOM 2)

Drugi tom komiksu "Złamane skrzydła" różni się (na plus) od pierwszego, nieco większą dozą humoru. Tu najbardziej przoduje rozdział piąty i dialogi: głównie między Yashiro a Doumekim. Natomiast wątek gangsterski coraz bardziej intryguje wraz z rozdziałem ósmym.
Niestety wciąż są tutaj sytuacje dość naiwne i trochę irytuje fakt, że niemal wszystko podporządkowane jest jednemu tematowi (seksu) lub sprowadza się do traumy z dzieciństwa poszczególnych bohaterów. Z uwagi na wątek gangsterski, drugi tom zyskuje pod koniec, kiedy to zaczyna intrygować końcówka rozdziału dziesiątego.

Drugi tom trzyma poziom pierwszego, wobec tego w mojej opinii nadal jest niezły.

Avatar użytkownika - Regalia
Regalia
Przeczytane:2016-08-17, Ocena: 4, Przeczytałam, Do kupienia,
Złamane skrzydła tom 3
Yoneda Kou0
Okładka ksiązki - Złamane skrzydła tom 3

Wewnętrzne śledztwo w sprawie zamachu na szefa gangu Shinseikai, Yashiro, nabiera tempa. Nanahara dokonuje zaskakującego odkrycia, które kieruje podejrzenia...

Złamane skrzydła tom 1
Yoneda Kou0
Okładka ksiązki - Złamane skrzydła tom 1

Yashiro, prezes firmy Shinsei i szef gangu Shinseikai – jest uzależnionym od seksu masochistą, ale do tej pory trzymał ręce z dala od podwładnych...