Zen jak cholera

,,Mamtowdupizm" w praktyce, czyli jak opanować sztukę olewania i osiągnąć pieprzony spokój.

Hej, Złotko! Jezeli cicha medytacja i kojace mantry to nie twoja bajka - ten dziennik jest dla ciebie. Z jego pomoca uda ci sie zgromadzic pieprzone dobro, ktore jest wokoł ciebie, i kopnąć w tyłek cała reszte. Toruj swoja droge tym dziennikiem pełnym pozytywnych afirmacji i wyzwalajacych zadan, ktore przybliza cie do cholernego szczescia, o którym wszyscy tyle trąbią.

Żeby było jasne: nie będziesz jeździć na jednorożcu. Nie będziesz też w podskokach biegać z koszykiem kwiatów i balonikami na sznurku. Osiągniesz znacznie więcej - zaczniesz lśnić własnym wyjątkowym blaskiem i wzniesiesz toast za swoją zajebistość!

Wstań, błyszcz i rozwal system!

Informacje dodatkowe o Zen jak cholera:

Wydawnictwo: Illuminatio
Data wydania: 2020-09-16
Kategoria: Psychologia
Tytuł oryginału: Zen as Fuck

Tagi: Psychologia emocji bóg

Kup książkę Zen jak cholera

Zen jak cholera - opinie o książce

„Zen jak cholera” to książka z przymrużeniem oka. Pewnie niektóre strony pamiętasz z moich story.

Zadania, przemyślenia, które samodzielnie wypełniasz w książce pomagają nabrać dystansu do codzienności.

Uwaga! Tylko dla ludzi z dystansem do świata.

„Zen jak cholera” to książka inna niż wszystkie z tego gatunku i trudno odłożyć ją na bok. W nieco odmienny sposób inspiruje do aktywnego działania i pracy nad sobą. Została opracowana tak, by można było w niej na bieżąco zapisywać swoje myśli, spostrzeżenia i pomysły oraz motywujące afirmacje. Autorka używa dosadnych słów, które uważane są często za wulgarne czy niestosowne na drodze duchowego rozwoju. Zwraca się bezpośrednio do czytelnika, używając formy rozkazującej by zmotywować do działania. Stworzyła serię ćwiczeń, które umieściła w poradniku przypominającym specyficzny dziennik, bez zbędnych teorii czy długich rozważań. Pragnie w ten nietypowy sposób pokazać jak można zmienić nastawienie do naszej rzeczywistości i zainspirować do stworzenia sobie szczęśliwego, zrównoważonego życia wbrew panującym okolicznościom. Pokazuje, że można iść drogą duchowości odważnie, bez zatrzymywania i z podniesioną głową.

Cała recenzja: https://ezo-ksiazki.blogspot.com/2020/11/665-zen-jak-cholera.html

Avatar użytkownika - KarkaReads
KarkaReads
Przeczytane:2020-10-22, Ocena: 5, Przeczytałem,

““MamToWDupizm” w praktyce - zostań królową luzu i osiągnij p*** spokój!”
Właśnie to zdanie zachęciło mnie do sięgnięcia po “Zen jak cholera”. To nie jest zwykły poradnik. Jest zbiór ćwiczeń, który pomaga poznać nas samych.
Zadania zebrane w “Zen jak cholera” pozwalają zebrać i pokazać nasze dobre strony, mocne cechy naszej osobowości oraz całe dobro, które jest zebrane dookoła nas. Każde z ćwiczeń jest opatrzone krótkim komentarzem oraz przepięknymi, kolorowymi ilustracjami.
“Zen jak cholera” pokazuje, że nie warto skupiać się tylko na tym co negatywne, ważne, żeby pamiętać o tych pozytywach.

Oczywiście, takie ćwiczenia czy poradniki nie zmienią naszego życia od zaraz, jednak pozwalają pracować nad sobą i uświadomić sobie pozytywne (czasem też negatywne) aspekty życia.

“Zen jak cholera” wyróżniają nie tylko piękne ilustracje ale także przystępny i potoczny język jakim autorka zwraca się do czytelnika.

Z pamiętnika jeża Emeryka
Marta Wiktoria Trojanowska ;