Wyjątkowe smakołyki - nie tylko pyszne, ale zdrowe i łatwe w przygotowaniu.
Trudno odmówić maluchom tego, co lubią najbardziej.
A zazwyczaj są to... słodycze.
Jak sprawić, żeby słodycze były wartościową częścią diety dzieci? Żeby nie zawierały szkodliwych składników? I nadal wywoływały na twarzach maluchów uśmiech?
Najprostszym sposobem będzie przygotowywanie pysznych, ale zdrowych łakoci w domu. A pomogą w tym proste przepisy Jolanty Naklickiej-Kleser, pasjonatki gotowania, w tym dla trójki swoich dzieci.
W książce znajdą się też przepisy na słodkie, ale zdrowe dania - doskonałe na obiad lub kolację.
Jolanta Naklicka-Kleser
Matka trójki dzieci, żona i spełniona kobieta, która kilka lat temu postawiła wszystko na jedną kartę: z dnia na dzień zrezygnowała z pracy, aby sprawdzić się wśród najlepszych kucharzy w II edycji programu Masterchef. Dzięki temu rozpoczęła nowe życie, w którym może robić to, co kocha najbardziej. Bogactwo smaków i zdrowa kuchnia - tym chce dzielić się z innymi. Autorka książki Lodovo i Zdrowe przetwory (Wydawnictwo Zwierciadło).
Wydawnictwo: Zwierciadło
Data wydania: 2019-05-08
Kategoria: Kuchnia
ISBN:
Liczba stron: 224
Mrożone smakołyki uwielbiają i dzieci, i dorośli. Przekonaj się, że mogą być nie tylko pyszne, ale i zdrowe! Z roku na rok jemy coraz więcej lodów...
Poznaj zupy dobre na każdą okazję! Polacy są prawdziwymi wielbicielami zup. Jemy ich najwięcej na świecie - każdy Polak średnio spożywa ponad 100 litrów...
Chcę przeczytać,