Przez kilkadziesiąt lat jednym z jego najważniejszych zadań było milczeć. Dokładniej - zachowywać dyskrecję i nie wypowiadać się w mediach. Ks. Stanisław Dziwisz zadanie to wypełniał z podziwu godną konsekwencją. Niekiedy tylko, już jako ?don Sta-nislao", wpływowy osobisty sekretarz Jana Pawła II, podawał krótkie komunikaty, wyłącznie informacyjne, niekiedy objaśniające, co Ojciec Święty ?miał na myśli", nigdy zaś oceniające. Nakaz milczenia sprawił, że z jego ust nie wypłynęła przez te niemal pół wieku służby żadna niedyskrecja. Jako ?cień" Ojca Świętego był ?sługą wiernym i użytecznym".

Informacje dodatkowe o Zawsze u boku Jana Pawła II, obecnie pasterz krakowski. Arcybiskup Stanisław Dziwisz.:

Wydawnictwo: Edipresse Książki
Data wydania: b.d
Kategoria: Inne

Kup książkę Zawsze u boku Jana Pawła II, obecnie pasterz krakowski. Arcybiskup Stanisław Dziwisz.

Zawsze u boku Jana Pawła II, obecnie pasterz krakowski. Arcybiskup Stanisław Dziwisz. - opinie o książce

Wielka encyklopedia Jana Pawła II t.5
Polak Grzegorz (red.)0
Okładka ksiązki - Wielka encyklopedia Jana Pawła II t.5

Kolejny tom Wielkiej Encyklopedii Jana Pawła II, przedział haseł - NiemczewskiBogdan Czesław - Sameiro...

Polak Grzegorz (red.)0
Okładka ksiązki - Wielka encyklopedia Jana Pawła II tom 44 Podróże Jana Pawła II do Polski Pielgrzymka 1 + CD "Ojciec wśród nas"

Książka zawiera zapis pierwszej pielgrzymki Papieża Jana Pawła II do Polski, która odbyła się w dniach 2-10 czerwca 1979 roku. Zamieszczono tu kalendarium...

Kalendarz adwentowy
Marta Jednachowska; Jolanta Kosowska