Cały dział wiedzy i doświadczenia w jednym tomie
Prowadzenie firmy bez pełnej kontroli nad finansami przypomina jazdę samochodem bez kierownicy, hamulców i dźwigni zmiany biegów. Jeśli nie masz ciągłego baczenia na swe wydatki i kondycję kapitałową, łatwo możesz zabrnąć zbyt daleko na ścieżce prowadzącej do finansowej zagłady... a wtedy nie pomoże Ci nawet najlepszy księgowy. Nim dopadnie Cię widmo ujemnego bilansu, lepiej zapoznaj się ze specyfiką kluczowych spraw rachunkowych Twojej firmy. Skorzystaj z rad swojego działu wiedzy i doświadczenia -- wypłyń na szerokie wody biznesu.
Tytuły wchodzące w skład serii "Mała firma" dedykowane są właścicielom niewielkich przedsiębiorstw. Czytelnik znajdzie w nich profesjonalną wiedzę z zakresu zarządzania przedsiębiorstwem w różnych jego aspektach, zawsze dostosowaną do realiów małej firmy. Autorzy ilustrują poruszane tematy czytelnymi przykładami, pochodzącymi z praktyki small biznesu. Drugie wydanie serii zostało uaktualnione zgodnie z bieżącymi realiami rynkowymi i walutowymi oraz obecnym stanem prawnym.
Bezbłędne kierowanie małą firmą. Wykorzystywanie zalet small biznesu. Skuteczne taktyki rozwoju przedsiębiorstwa. Unikanie pułapek w prowadzeniu działalności gospodarczej. Na czym polega bilans przedsiębiorstwa? Jak planować inwestycje w działalność firmy, aby utrzymać się na rynku? Jak interpretować informacje finansowe? O czym należy pamiętać, aby efektywnie zarządzać małą firmą? Na te i wiele innych pytań w rzetelny sposób odpowiada autor tej książki. "Zarządzanie finansami w małej firmie" jest swego rodzaju przewodnikiem metodycznym dla osób, które myślą o własnej działalności gospodarczej, a nie wiedzą, od czego zacząć. Książka ma wszystkie cechy dobrego podręcznika. Prezentuje podstawowe kwestie zarządzania małą firmą w sposób jasny i dobrze uporządkowany.
Wydawnictwo: Onepress
Data wydania: 2009-03-10