Zapomniany Ogród Tom 2. Latarnik

Saga. zapomniany ogród to seria książek autorstwa Merete Lien. To pasjonująca, pełna tajemnic opowieść o miłości, zazdrości i zdradzie, o ludzkich słabościach i trudnych wyborach. Saga zapomniany Ogród jest historią Emily, która rozpoczyna się w 1881 roku

Informacje dodatkowe o Zapomniany Ogród Tom 2. Latarnik:

Wydawnictwo: Axel Springer
Data wydania: 2008-06-03
ISBN: 978-83-7558-233-8

Kup książkę Zapomniany Ogród Tom 2. Latarnik

Zapomniany Ogród Tom 2. Latarnik - opinie o książce

Avatar użytkownika - Shi4
Shi4
Przeczytane:2015-03-19, Ocena: 4, Przeczytałam, 52 (327) książek w 2015 roku, Mam, Obyczajowe,
Emily postanawia zostać w Kagero i poprowadzić hotel. Niestety jej matka wciąż nie czuje się najlepiej i dziewczyna postanawia pojechać do niej na tydzień do Bergen. ma nadzieję też, że dowie się czegoś nowego. Wieści są zaskakujące.... Muszę przyznać, że o ile pierwszy tom, który czytałam już jakiś czas temu, nie zafascynował mnie zbytnio. Drugi też na kolana nie powalił, ale zaczyna się tu dziać coraz więcej, akcja nabiera tempa i robi się całkiem zaskakująca.
Drugi tom sagi opowiada o Emily, która nie może pogodzić się z tym, że opuścił ją ukochany po długiej i namiętnej nocy. Bohaterka poznaje również swojego brata. Oboje postanawiają wejść do zamkniętego mieszkania, gdzie mieszkali w dzieciństwie. Emily ma przebłyski pamięci i ożywają w niej niektóre wspomnienia. Niestety matka Emily skarży się na złe samopoczucie, dziewczyna postanawia więc ją odwiedzić i zmusić do wyznania prawdy o przeszłości. Prawda jaką wyznaje jest zaskakującą...
Avatar użytkownika - Lady_Mary
Lady_Mary