Zakwas. Technologia w piekarni

Ocena: 0 (0 głosów)

Jak zakwas wpływa na jakość pieczywa i jego właściwości odżywcze?

Jakie są techniki prowadzenia kwasu pszennego i żytniego?

W książce przedstawiono wyniki badań w zakresie prowadzenia zakwasu - zarówno z perspektywy naukowej, jak i empirycznej - oraz cenne wskazówki praktyczne pomocne w kłopotliwych sytuacjach. W publikacji uwzględniono zagadnienia takie jak procesy metaboliczne zachodzące podczas fermentacji zakwasu czy też metody biologii molekularnej służące analizowaniu jego mikroflory.

W książce zawarto również informacje dotyczące m.in.:

- prowadzenia zakwasu żytniego i pszennego,

- zasad działania urządzeń do produkcji zakwasów wraz z prezentacją ich wad i zalet,

- możliwości dostosowania metody prowadzenia zakwasu do indywidualnych potrzeb,

- kultur starterowych do wyprowadzania zakwasów w zakładach piekarniczych

Informacje dodatkowe o Zakwas. Technologia w piekarni:

Wydawnictwo: PWN
Data wydania: 2015-09-20
Kategoria: Podręczniki
ISBN: 9788301182991
Liczba stron: 470

więcej

Kup książkę Zakwas. Technologia w piekarni

Sprawdzam ceny dla ciebie ...
Cytaty z książki

Na naszej stronie nie ma jeszcze cytatów z tej książki.


Dodaj cytat
REKLAMA

Zobacz także

Zakwas. Technologia w piekarni - opinie o książce

Recenzje miesiąca
Srebrny łańcuszek
Edward Łysiak ;
Srebrny łańcuszek
Dziadek
Rafał Junosza Piotrowski
 Dziadek
Aldona z Podlasia
Aldona Anna Skirgiełło
Aldona z Podlasia
Egzamin na ojca
Danka Braun ;
Egzamin na ojca
Cień bogów
John Gwynne
Cień bogów
Rozbłyski ciemności
Andrzej Pupin ;
Rozbłyski ciemności
Wstydu za grosz
Zuzanna Orlińska
Wstydu za grosz
Jak ograłem PRL. Na scenie
Witek Łukaszewski
Jak ograłem PRL. Na scenie
Pokaż wszystkie recenzje
Reklamy