Zadziwiające życie. Dlaczego każdy z nas jest wszechświatem?

Książka dla młodych naukowców ciekawych świata i ich rodziców, którzy nie zawsze potrafią odpowiedzieć na pytania dzieci... Czy wiecie, że każdy atom naszego ciała składa się z pozostałości gwiazd i potężnych galaktycznych eksplozji? Albo że nasz mózg w prawie 80% składa się z wody? Uwierzycie, że grzybom jest genetycznie bliżej do człowieka niż do świata roślin? A my, ludzie, jesteśmy połączeni tą samą biochemiczną podstawą ze wszystkimi żywymi istotami na Ziemi - od jednokomórkowej ameby po wielkiego płetwala błękitnego! Prawda czy fałsz? Sprawdźcie sami! Gwarantujemy, że po przeczytaniu tej książki już nigdy tak samo nie spojrzycie na swojego kota, psa czy rybkę w akwarium. Albo patyczaka.

Informacje dodatkowe o Zadziwiające życie. Dlaczego każdy z nas jest wszechświatem?:

Wydawnictwo: Egmont
Data wydania: 2018-03-14
Kategoria: Edukacyjne

Kup książkę Zadziwiające życie. Dlaczego każdy z nas jest wszechświatem?

Zadziwiające życie. Dlaczego każdy z nas jest wszechświatem? - opinie o książce

Avatar użytkownika - Amarisa
Amarisa
Przeczytane:2018-04-30, Ocena: 5, Przeczytałam, Mam, 52 książki 2018,

Polecam tę książkę wszystkim małym odkrywcom ciekawym otaczającego nas świata, a także ich rodzicom. Zarówno dla jednych, jak i dla drugich lektura tej książki będzie prawdziwą przygodą, a także źródłem wiedzy, dzięki której już nigdy tak samo nie spojrzą na stworzenia i elementy otaczającej ich przyrody. Z uwagi zaś na piękne, dopracowane wydanie stanowić może ciekawy pomysł na prezent dla bliskiej nam osoby.

Więcej + zdjęcia na moim blogu. Zapraszam: http://magicznyswiatksiazki.pl/zadziwiajace-zycie-dlaczego-kazdy-z-nas-jest-wszechswiatem-misha-maynerick-blaise/

Z pamiętnika jeża Emeryka
Marta Wiktoria Trojanowska ;