Zabójcze ciało

Pełna czarnego humoru, szokująca i przezabawna historia pięknej Jennifer, która w wyniku nieszczęśliwego zbiegu okoliczności, przechodzi na dość specyficzną dietę? Na zabitej dechami amerykańskiej prowincji, nawiedzana przez demony cheerleaderka zaczyna pożerać kolejnych szkolnych kumpli. Apetyt wyraźnie jej dopisuje. Miarka przebiera się, gdy na półmisek trafia chłopak Needy, przyjaciółki Jennifer. Wkurzona dziewczyna bierze sprawy w swoje ręce. Książka na podstawie scenariusza filmowego aut

Informacje dodatkowe o Zabójcze ciało:

Wydawnictwo: b.d
Data wydania: b.d
Kategoria:

Kup książkę Zabójcze ciało

Zabójcze ciało - opinie o książce

Avatar użytkownika - kocik83
kocik83
Przeczytane:2016-02-19, Ocena: 4, Przeczytałam,
Lekka,zabawna książka idealna dla zabicia czasu.Nic specjalnego ale szybko się czyta i można się nawet pośmiać.Opowiada o przyjaźni dwóch zupełnie różnych od siebie dziewczyn.Jedna jest przebojowa a druga dosyć skromna ale przeciwieństwa się przecież przyciągają.Pewnego razu dziewczyny wybierają się na koncert na którym dochodzi do pożaru.Dziewczynom udaje się uniknąć śmierci.Przynajmniej chwilowo i przynajmniej jednej.Przebojowa Jennifer przypadkowo uznana za dziewicę zostaje złożona w ofierze szatanowi.Jednakże ze względu iż nie jest już dziewicą powraca do świata żywych i zaczyna polować na swoje ofiary.Na nieszczęście jednej i drugiej Jennifer ma ochotę na chłopaka Needy.A tego dziewczyna już nie może zaakceptować ,nawet w imię przyjaźni.Teraz życie chłopaka Needy jest w rękach obydwu panienek.Czy Needy uda się uratować ukochanego? I czy uda jej się zniszczyć potworną przyjaciółkę?Tego wam nie powiem,dowiedzcie się sami.
Avatar użytkownika - Booka_Boo
Booka_Boo
Przeczytane:2010-07-01, Ocena: 3, Przeczytałam, Gatunek: Horror, Mam, Ukończone w roku 2010,

Nie rozumiem negatywnych opinii na temat tej książki. Zgadzam się z tym, że nie jest to dzieło wysokich lotów. Jednak czytało mi się tą niedługą książkę lekko i przyjemnie (mimo, że to horror). Może dlatego, że były wakacje i dlatego tak fajnie mi się "wpasowała" w klimat ciepłych wieczorów? Nie wiem. Podobała mi się. Nie na tyle żeby ocenić ją na bardzo dobrą czy też wybitną. Zasługuje na to by nazwać ją przynajmniej przeciętną.
Jako, że nie widziałam filmu przed lekturą tylko daleko po przeczytaniu, historia Needy i jej koleżanki Jennifer zainteresowała mnie i sprawiła, że czytało mi się ją z ciekawością. Jedynie z przymrużeniem oka traktuję to jak doszło do tego, że Jennifer została "napiętnowana" do czynienia tych swoich ataków na szkolnych kumpli. Rozbawiło mnie to:-)
Co ważne: nie zanudziłam się przy tej książce.

Avatar użytkownika - emulina
emulina