Z kremówką w herbie czyli Moje cukiernicze podróże

Ocena: 0 (0 głosów)
"Cukiernicze arcydzieło musi mieć nie tylko właściwe składniki, urzekający kształt i zniewalający smak. Musi mieć coś jeszcze: duszę, czyli tchnienie owej bożej iskry, która czyni go jedynym i niepowtarzalnym. I takie arcydzieła objawia światu Stefan Przebindowski. A zaczęło się wszystko w hotelu Cracovia, przy Błoniach, w czasach, kiedy na tej magicznej łące pasły się jeszcze krowy. Start do wielkiego świata nastąpił w roku 1969 i to nie byle gdzie, bo w samym Londynie - tam właśnie nasz bohater zdobył swoje pierwsze złote medale. A potem przez parę dziesiątków lat trwały rajdy po wszystkich niemal kontynentach. Były konkursy i pokazy, sypały się medale, dyplomy, nagrody, wyróżnienia - zawsze te z najwyższych półek. Nie było go chyba tylko w Arktyce i na Antarktydzie." Mieczysław Czuma (z "Przedmowy")

Informacje dodatkowe o Z kremówką w herbie czyli Moje cukiernicze podróże:

Wydawnictwo: inne
Data wydania: 2012-12-11
Kategoria: Inne
ISBN: 978-83-85931-29-4
Liczba stron: 146

więcej

Kup książkę Z kremówką w herbie czyli Moje cukiernicze podróże

Sprawdzam ceny dla ciebie ...
Cytaty z książki

Na naszej stronie nie ma jeszcze cytatów z tej książki.


Dodaj cytat
REKLAMA

Zobacz także

Z kremówką w herbie czyli Moje cukiernicze podróże - opinie o książce

Recenzje miesiąca
Srebrny łańcuszek
Edward Łysiak ;
Srebrny łańcuszek
Katar duszy
Joanna Bartoń
Katar duszy
Dziadek
Rafał Junosza Piotrowski
 Dziadek
Klubowe dziewczyny 2
Ewa Hansen ;
Klubowe dziewczyny 2
Egzamin na ojca
Danka Braun ;
Egzamin na ojca
Cień bogów
John Gwynne
Cień bogów
Wstydu za grosz
Zuzanna Orlińska
Wstydu za grosz
Jak ograłem PRL. Na scenie
Witek Łukaszewski
Jak ograłem PRL. Na scenie
Pokaż wszystkie recenzje
Reklamy