Xin cho! Wietnam dla dociekliwych

Inne wydania:

Szósty tom serii ,,Świat dla Dociekliwych". Fascynujący przewodnik po Wietnamie - krainie smoków i myszojeleni, pól ryżowych i pływających wiosek.

Gdzie rośnie pieprz? Jak wygląda myszojeleń? Czy żółw może uratować kraj przed wrogiem? Po co w dżungli tunele?

Xin chao! Dzień dobry! Witajcie w Wietnamie - kraju, którego mieszkańcy piszą wiersze na kapeluszach, pływają w koszach i jedzą smocze oczy. Tu gra się na kamieniach, a spektakle wystawia na wodzie. W domach stoją ołtarze, wszystkie imiona coś znaczą, a zamiast ,,Jak się masz?" mówi się ,,Jadłeś już ryż?". Obowiązują dwa różne kalendarze, a Nowy Rok jest świętowany przez dwa tygodnie.

Wielu Wietnamczyków od lat żyje w Polsce. Czas, byśmy i my poznali ich niezwykłą ojczyznę. A więc w drogę!

Informacje dodatkowe o Xin cho! Wietnam dla dociekliwych:

Wydawnictwo: Dwie siostry
Data wydania: 2020-08-12

Tagi: bóg Publikacje dla najmłodszych książeczki obrazkowe i aktywizujące

Kup książkę Xin cho! Wietnam dla dociekliwych

Xin cho! Wietnam dla dociekliwych - opinie o książce

Mamma mia. Włochy dla dociekliwych
Monika Utnik-Strugała0
Okładka ksiązki - Mamma mia. Włochy dla dociekliwych

Dlaczego dla całego świata to Italia, a dla nas – Włochy? Jak to się stało, że wszystkie drogi prowadzą do Rzymu? Czy pizza ma swoją królową...

Idą święta! O Bożym Narodzeniu, Mikołaju i tradycjach świątecznych na świecie
Monika Utnik-Strugała0
Okładka ksiązki - Idą święta! O Bożym Narodzeniu, Mikołaju i tradycjach świątecznych na świecie

Czy można wyobrazić sobie zimę bez Bożego Narodzenia, pełnego zapachów, smaków i niezapomnianych tradycji? Nie! Ale czy rzeczywiście wszystkie je znacie...

Z pamiętnika jeża Emeryka
Marta Wiktoria Trojanowska ;