Wytęż wzrok! Czyli ukryte obrazki

W tej książce zgubiły się 3 parasole, 7 myszek, 14 książek, 5 butów, 14 ptaków, 2 krokodyle, 3 widelce, 8 liter, 1 wielbłąd i wiele, wiele innych przedmiotów oraz zwierząt. Czy jesteś w stanie je wszystkie odnaleźć? Podejmij wyzwanie! Poszukiwane elementy zostały starannie ukryte na 20 czarno-białych ilustracjach, znanych niektórym ze ,,Świerszczyka".

Potem czeka Cię kolejne zadanie: wszystkie obrazki trzeba pokolorować - zatem: kredki i flamastry w dłoń!

Magda Wosik - absolwentka Państwowej Wyższej Szkoły Sztuk Plastycznych we Wrocławiu.

Jest współautorką antykolorowanki ,,O, ja cię! Smok w krawacie!", uznanej za Najlepszą Książkę dla Dzieci 2011 roku w konkursie ,,Przecinek i Kropka", a także kolejnej, powstałej w 2013 roku książki do bazgrolenia - ,,Agencja z o.o.". Zilustrowała ,,Czarownicę piętro niżej" Marcina Szczygielskiego, ,,Marysiu, jak myślisz?" Manueli Gretkowskiej, serię ,,Bzik & Makówka przedstawiają" Rafała Witka, a także ,,Pana Tadeusza w obrazkach", będącego próbą ujęcia epopei w komiksowej formie.

,,Wytęż wzrok! czyli ukryte obrazki" to jej pierwsza książka autorska w Wydawnictwie ,,Nasza Księgarnia".

Informacje dodatkowe o Wytęż wzrok! Czyli ukryte obrazki:

Wytęż wzrok! Czyli ukryte obrazki - opinie o książce

Avatar użytkownika - ejotek
ejotek
Przeczytane:2016-03-27, Ocena: 5, Przeczytałam, 52 książki 2016, Mam,
Na stronach z wytężaniem wzroku oprócz tego, że należy rozpracować ukryte detale to należy użyć kredek lub pisaków i pokolorować całość. Jednak na chwilę obecną ogromnym zainteresowaniem cieszy się samo wyszukiwanie i nijak nie udało nam się nic ubarwić w stu procentach :) Ale zabawa jest świetna i polecam wszystkim, nie tylko małym. To naprawdę ciekawa i pomysłowa rozrywka, przy której można spędzić sporo czasu wspólnie z dzieckiem. Dzięki tej lekturze można ćwiczyć wzrok, trzymanie kredki w rączce, kolorowanie w obrębie przedmiotu a także współpracę z rodzicem oraz rozróżnianie stron kartki (góra, dół, lewa, prawa - w przypadku podpowiedzi od rodzica). Zróżnicowana tematyka ilustracji sprawia, że dziecko nie odczuwa nudy jednym rodzajem zadania, czyli poszukiwaniem ukrytych obrazków. Książeczka otrzymała nagrodę "Najpiękniejsze premiery książek dla dzieci w 2016" i całkowicie się zgadzam z tym uhonorowaniem jej. Uwielbiam takie pozycje z literatury dziecięcej, które bawią i uczą zarazem. całość recenzji i foto: http://czytelnicza-dusza.blogspot.com/2016/03/magda-wosik-wytez-wzrok-czyli-ukryte.html
Avatar użytkownika - kavayee
kavayee
Przeczytane:2016-02-21, Przeczytałam,

"Wytęż wzrok" Magdy Wosik nie jest tak trudna, jak poszukiwania Wally'ego i nadaje się także dla młodszych dzieci. Dla nich także urozmaiceniem będzie możliwość czytania przez rodzica tekstu, który opowiada o nadchodzącym obrazku i jego krótkiej historyjce. Do tej podanej nam przez autora z łatwością można dorobić też własną. Lew, który znajduje się w gabinecie dentystycznym mógł przecież wybić sobie zęba próbując zjeść kawałek drewna, myląc go z apetyczną szyneczką! Wtedy możemy także napomknąć o tym jak ważna jest higiena swoich zębów połączona z nieuchronnymi wizytami u dentysty - i to wszystko w tak miłej atmosferze, że dziecku łatwiej będzie przyswoić pewne informacje i skojarzyć je z czymś przyjemnym.

Więcej na zukoteka.blox.pl

Ale draka! Rysuję zwierzaka!
Magda Wosik0
Okładka ksiązki - Ale draka! Rysuję zwierzaka!

Zwierzaki z kół, trójkątów i plam, zwierzaki-wydzieraki... Osobno i razem... Przekonaj się, jak wiele jest sposobów na narysowanie...

Kyle
T.M. Piro