Wystarczy chwila

Na autostradzie A4 dochodzi do gigantycznego wypadku. Wśród poszkodowanych są, m.in. Mary, jadąca na spotkanie z ukochanym po sześćdziesięciu latach rozłąki, pewien pan młody, zdążający na własne wesele, lekarz Jonathan, wracający ze spotkania z kochanką i Georgia, początkująca aktorka, która miała odbyć za chwilę ważne przesłuchanie... Ten wypadek sprawi, ze bohaterowie przewartościują swe życie. Coś zrozumieją, dostrzegą, odmienią swój los. Wartka akcja.

Informacje dodatkowe o Wystarczy chwila:

Wydawnictwo: Świat Książki
Data wydania: 2011-04-01
ISBN: Wystarczy chwila Vin

Kup książkę Wystarczy chwila

Wystarczy chwila - opinie o książce

Avatar użytkownika - dayna15
dayna15
Przeczytane:2015-08-21, Ocena: 6, Przeczytałam, z_52 książki 2015 (181),
Gorąco zachęcam do przeczytania tej powieści, jest naprawdę niesamowicie wciągająca i wielowątkowa, bohaterów jest tylu, że inny autor pewnie zrobiłby z tego z 3 książki w celach zarobkowych, a Penny Vincenzi serwuje książkę, od której nie można się oderwać, zapewniając mi 3 dni doskonałej rozrywki. Książka podzielona jest na kilka części, prolog rozpoczyna się wypadkiem na autostradzie M4, a następnie poznajemy głównych bohaterów powieści na kilka tygodni przed karambolem. Główni uczestnicy to: Patrick - kierowca tira, który zapoczątkował wypadek, Georgia - początkująca czarnoskóra aktorka, jadąca na casting do nowego serialu, Linda - agentka Georgii, Emma - lekarka w szpitalu, do którego trafiali uczestnicy wypadku, Jonathan - lekarz położnik, mąż Laury, ojciec trójki dzieci, miał romans z Abi i dlatego znalazł się na M4, podczas karambolu pomógł wielu ludziom, Abi - kochanka Jonathana, William - farmer, na jego polu lądowały samoloty, Toby i Barney - jechali na ślub Toby'ego, Mary - staruszka, która chciała spotkać swoją korespondencyjną miłość Russela, Alex - lekarz, inni - bo naprawdę jest sporo innych. Wypadek spowodowała śruba oderwana od koła jaguara, co doprowadziło do śmierci 3 osób, a wiele innych osób odniosło rany. Dzięki karambolowi bohaterowie mieli możliwość przyjrzenia się sobie z innej perspektywy i zmienienia swojego życia. Żeby nie było mdło i cukierkowo szczęśliwie, na każde szczęśliwe wydarzenia przypadł olbrzymi dramat. Bohaterowie też nie są jednoznacznie dobrzy, czy źli, a ich charakter ulega zmianie podczas roku, w którym rozgrywa się akcja. Raz bohatera lubisz, by za chwilę go nienawidzić, co tylko świadczy o dobrze skonstruowanych postaciach. Nie brak tu momentów zabawnych, jak wyprawa Alexa i Lindy do Afryki, jak i takich, gdzie łezka się kręci w oku - śmierć Russela. Faktycznie wystarczy chwila, by wszystkie plany rozsypały się w proch i każdy musi na nowo znaleźć swoją drogę.
Avatar użytkownika - basiekgo
basiekgo
Przeczytane:2014-11-03, Ocena: 5, Przeczytałam,
Początek książki to opisy z życia bohaterów. Starsza pani spiesząca się na spotkanie ze swoją byłą miłością, pan młody, który zdradził swą narzeczoną i jego drużba, który gdy się o tym dowiedział był dosyć zdenerwowany. Lekarz, który chce zakończyć romans ze swoją kochanką. Początkująca aktorka. Na autostradzie A4 dochodzi do gigantycznego wypadku. Wśród poszkodowanych są w/w bohaterowie... Ten wypadek sprawi, ze bohaterowie przewartościują swe życie. Coś zrozumieją, dostrzegą, odmienią swój los.
Avatar użytkownika - beatrycze66
beatrycze66