Wyroby spożywcze specjalnego zastosowania

Ocena: 0 (0 głosów)

To kolejna książka grupy naukowców z AGH poświęcona badaniu i ocenie jakości towarów handlowych - tym razem dotycząca grupy towarów z kategorii używki.

Proces badania używek jest podstawowym elementem zapewnienia wymaganej jakości w ich produkcji. Zarówno producenci, jak i dystrybutorzy używek są zobowiązani do wprowadzenia na rynek towarów w pełni bezpiecznych i niezagrażających zdrowiu i życiu konsumentów.

To uniwersalny przewodnik-kompendium po ujętych normami metodach badania i oceny jakości następujących grup używek, przeznaczonych do obrotu handlowego:

- substancje psychoaktywne,

- napoje alkoholowe (piwo, wina i miody pitne, napoje spirytusowe, destylaty rolnicze etc.),

- kawa i herbata,

- kakao,

- tytoń,

- przyprawy i inne.

Zaprezentowany szczegółowy opis wykonanych badań, nowoczesna aparatury, sposoby kontroli i interpretacji wyników, czyni tę książkę nowatorską i niezbędną lekturą dla wybranych grup specjalistów.

Publikacja kierowana jest przede wszystkim do studentów technologii żywności, towaroznawstwa czy inżynierii produkcji, ale również do praktyków - pracowników działów kontroli jakości, technologów w przedsiębiorstwach oraz specjalistów wykorzystujących omawiane w książce towary itd.

Informacje dodatkowe o Wyroby spożywcze specjalnego zastosowania:

Wydawnictwo: Wydawnictwo Naukowe PWN
Data wydania: 2024-12-11
Kategoria: Popularnonaukowe
ISBN: 9788301238971
Liczba stron: 382

Tagi: Technika - zagadnienia ogólne Agriculture agribusiness & food production industries

więcej

Kup książkę Wyroby spożywcze specjalnego zastosowania

Sprawdzam ceny dla ciebie ...
Cytaty z książki

Na naszej stronie nie ma jeszcze cytatów z tej książki.


Dodaj cytat
REKLAMA

Zobacz także

Inne książki autora
Badanie towarów przemysłowych
Ewa Kubińska-Jabcoń0
Okładka ksiązki - Badanie towarów przemysłowych

Dobór przez autorów tematyki opracowania można uznać za prawidłowy, szczególnie że jest to jedyna tak obszerna monografia polskojęzyczna omawiająca...

Badanie towarów spożywczych
Ewa Kubińska-Jabcoń0
Okładka ksiązki - Badanie towarów spożywczych

Profesor AGH Wiktor Kubiński z zespołem naukowców przedstawia kolejną książkę z towaroznawstwa i badania towarów - tym razem praktyczne kompendium wiedzy...

Zobacz wszystkie książki tego autora
Recenzje miesiąca
Smolarz
Przemysław Piotrowski
Smolarz
Wszyscy zakochani nocą
Mieko Kawakami
Wszyscy zakochani nocą
Babcie na ratunek
Małgosia Librowska
Babcie na ratunek
Zaniedbany ogród
Laurencja Wons
Zaniedbany ogród
Raj utracony
John Milton
Raj utracony
Krok do szczęścia
Anna Ficner-Ogonowska
Krok do szczęścia
Pokaż wszystkie recenzje
Reklamy