Profesor AGH Wiktor Kubiński z zespołem naukowców przedstawia kolejną książkę z towaroznawstwa i badania towarów - tym razem praktyczne kompendium wiedzy dotyczące zastosowania metod badania towarów spożywczych.
Obecna książka zawiera przegląd bardzo wielu metod badania takich towarów spożywczych, jak np.:
-mięso, podroby i przetwory, -drób, jaja i przetwory, -tłuszcze roślinne i zwierzęce -warzywa i owoce czy -przetwory zbożowe.Publikacja kierowana jest przede wszystkim do studentów technologii żywności, towaroznawstwa czy inżynierii produkcji, ale również do praktyków - technologów, specjalistów ds. kontroli jakości itd.
Wydawnictwo: Wydawnictwo Naukowe PWN
Data wydania: 2018-09-03
Kategoria: Podręczniki
ISBN:
Liczba stron: 300
To kolejna książka grupy naukowców z AGH poświęcona badaniu i ocenie jakości towarów handlowych - tym razem dotycząca grupy towarów z kategorii używki...
Dobór przez autorów tematyki opracowania można uznać za prawidłowy, szczególnie że jest to jedyna tak obszerna monografia polskojęzyczna omawiająca...
Chcę przeczytać, Pozostale,