Wydaj i nie oszalej. Rozmowy o self-publishingu

"Wydaj i nie oszalej" to zbiór rozmów o self-publishingu. Celem książki jest pokazanie, jak dobrze wydać książkę, na czym można zaoszczędzić, jak wygląda proces wydawniczy. Poza rozmowami z autorkami i autorami są tam też rozmowy o promocji oraz autokreacji pisarza w internetowym świecie. To drugie, uzupełnione wydanie publikacji dostępnej dotychczas wyłącznie w formie e-booka charytatywnego.

Trzydzieści pięć rozmów o wydawaniu książek to próba pokazania procesu wydawniczego w modelu self-publishingu. To usiłowanie znalezienia odpowiedzi na pytania nurtujące debiutanów: Dlaczego tak trudno zadebiutować? Czego nie robić, planując self-publishing? Jak się wypromować jako pisarz? Na jakim papierze drukować? Gdzie szukać i jak wybrać dobrą redaktorkę i zdolnego grafika? Jak napisać propozycję wydawniczą, gdy jednak zdecydujemy się poszukać wydawcy?

Na te oraz wiele innych pytań odpowiadają znane pisarki i pisarze, właścicielka wydawnictwa, doświadczone self-publisherki i debiutantki, twórczynie internetowe, bookstagramerka, ekspertki i eksperci od promocji, redaktor, prawniczka, specjalista ds. druku, ekspert rynku książki.

Myślę, że to niezwykle wartościowa i potrzebna publikacja, bo coraz więcej ludzi pragnie pisać i jest gotowa zainwestować w spełnienie swoich planów. Brakuje nam jednak merytorycznej wiedzy, krąży mnóstwo mitów. Publikacja zapełnia tę lukę.

Bartosz Soczówka @bliskiespotkania

Informacje dodatkowe o Wydaj i nie oszalej. Rozmowy o self-publishingu: