Wyciśnij maksimum z Twojego komputera

Systemy operacyjne instalowane w naszych komputerach z różnych względów nie wykorzystują maksymalnych możliwości sprzętu. Procesory, płyty główne i inne podzespoły komputerów pozwalają na osiągnięcie znacznie wyższej wydajności niż ta, do której jesteśmy przyzwyczajeni. Czasem wystarczy zmienić kilka ustawień BIOS-u lub systemu operacyjnego, aby komputer zaczął działać szybciej. Zwykle jednak wymaga to przeprowadzenia większych modyfikacji. W książce "Wyciśnij maksimum z Twojego komputera" znajdziesz porady, dzięki którym Twój komputer zmieni się w szybko i stabilnie działającą maszynę. Dowiesz się, jak optymalnie skonfigurować jego komponenty, jak dobrać parametry BIOS-u i w jaki sposób zmodyfikować ustawienia systemu operacyjnego. W każdym z rozdziałów książki przeczytasz o kolejnych podzespołach komputera, dowiesz się, jaki mają wpływ na ogólną wydajność systemu i co można zrobić, aby ją poprawić. Konfigurowanie płyty głównej Dobór parametrów BIOS-u Pamięć i systemowy plik wymiany Zwiększanie wydajności dysków twardych Optymalizacja działania urządzeń zewnętrznych Tuning systemów operacyjnych Przekonaj się, jak bardzo możesz poprawić wydajność swojego komputera bez zaopatrywania się w nowe komponenty.

Informacje dodatkowe o Wyciśnij maksimum z Twojego komputera:

Wydawnictwo: Helion