Wybór Sereny

Ruiny opactwa Steepwood skrywają wiele tajemnic… To miał być najwspanialszy dzień w życiu Sereny. Tymczasem wszystko zamieniło się w koszmar. Ojciec nie wyraził zgody na ślub z jej ukochanym, George’em Lyfordem, wicehrabią i jednym z najbogatszych kawalerów w okolicy. Co gorsza, każe poślubić starego lorda Hailcombe’a. Na jego decyzje miały wpływ plotki o udziale George’a w libertyńskich orgiach, organizowanych w pobliżu opactwa Steepwood. Zrozpaczona Serena nie wie, komu ufać. Z przerażeniem myśli o planie ojca. Dlaczego ma poślubić człowieka, do którego czuje tylko odrazę? Uwięziona w świecie domysłów i kłamstw postanawia walczyć o szczęście.

Informacje dodatkowe o Wybór Sereny:

Wybór Sereny - opinie o książce

Avatar użytkownika - Dorota_Dega
Dorota_Dega
Przeczytane:2014-10-22, Ocena: 4, Przeczytałam,
Bardzo długo ,,męczyłam" tę książkę. Dla wysublimowanych czytelników jest to miałka lektura, która nie wzbudza kompletnie żadnych emocji- w każdym bądź razie tak było właśnie w moim przypadku. Nie jest to nawet romans zapierający dech w piersiach. Akcja nabiera tępa dosłownie w okolicach dwudziestej kartki do końca powieści... Można , ale nie trzeba przeczytać.
Baśka. Łobuzerka
Basia Flow Adamczyk