Wszyscy świętują

Codziennie w jakimś miejscu na Ziemi dzieje się coś wyjątkowego: ludzie zakładają barwne stroje, gromadzą się, siadają razem do stołu, czasami tańczą. Domy są przygotowywane do świąt: sprzątane i ozdabiane. W takich miejscach bez wątpienia warto zatrzymać się choćby na jedną noc, jeśli nie na dłużej.

,,Wszyscy świętują" - wszędzie, bez wyjątku. Czasem podobnie do nas, czasem zupełnie inaczej. Pełna ciekawostek i bogato ilustrowanych rozkładówek książka pozwoli wam odbyć wędrówkę dookoła świata tropem najciekawszych i najbardziej oryginalnych festiwali i tradycji świątecznych, poznać ich historię, związane z nimi zwyczaje i wierzenia.

Spakujcie więc do walizki ciekawość, otwarty umysł i życzliwość - i wybierzcie się w całoroczną podróż dookoła świata, by świętować z innymi ludźmi to, co dla nich ważne.

Informacje dodatkowe o Wszyscy świętują:

Wydawnictwo: DrugaNoga
Data wydania: 2021-10-27

Tagi: Dzieci od ok. 6 lat

Kup książkę Wszyscy świętują

Wszyscy świętują - opinie o książce

Wszyscy świętują
Joanna Rzyska
Wydawnictwo: druganoga @druganoga

Jest to niesamowita książka - pełna kolorów, cudownych ilustracji Agaty Dudek i Małgorzaty Nowak.
Tekstu to mało, a dzieje się tak dużo. Joanna Rzyska zadbała o ciekawostki, informacje. Odbywamy wędrówkę dookoła świata tropem najciekawszych i najbardziej oryginalnych festiwali i tradycji świątecznych.
„Wszyscy świętują” – wszędzie, bez wyjątku. Czasem podobnie do nas, czasem zupełnie inaczej.

Spakujcie więc do walizki ciekawość, otwarty umysł i życzliwość – i wybierzcie się w całoroczną podróż dookoła świata, by świętować z innymi ludźmi to, co dla nich ważne.

Odbywamy tą wędrówkę razem. Możemy usiąść z dzieckiem i opowiadać, pokazywać. Spędzić razem czas. Bo każda okazja do wspólnego świętowania jest dobra.