Witaj, przedszkole

Witaj przedszkole to ciepłe, sympatyczne opowiadania do wspólnego, rodzinnego czytania. To opowiadania skierowane szczególnie do tych dzieci, które rozpoczynają swoją przygodę z przedszkolem, które oswoją dziecko z tak trudną i nową sytuacją, jaką jest pójście do przedszkola. W książce poruszone zostaną m.in. takie tematy: rozłąka z rodzicami i tęsknota za ulubionymi zabawkami, zadania i obowiązki przedszkolaka, relacje z rówieśnikami, praca w grupach, higiena. Książka pomoże zwalczyć nie tylko lęki dzieci, ale również pomoże przezwyciężyć obawy rodziców.

Tekstom towarzyszą urocze ilustracje, dzięki którym przyszły przedszkolak będzie mógł wyobrazić sobie siebie w przedszkolu.

Patrycja Wojtkowiak-Skóra - to doświadczony pedagog o wielkim sercu i niemałym dorobku piśmienniczym. Dzieci obserwuje nie tylko w pracy, ponieważ jest mamą dwóch urwisków, które inspirują ją każdego dnia.

Informacje dodatkowe o Witaj, przedszkole:

Wydawnictwo: Wilga
Data wydania: 2021-07-14

Tagi: bóg

Kup książkę Witaj, przedszkole

Witaj, przedszkole - opinie o książce

Nie pokazuje książeczek dziecięcych ale tym razem postanowiłam zrobić wyjątek.

Moja młodsza córeczka idzie do przedszkola i kupiłam jej tę oto książeczkę. To był strzał w 10-tkę!!!

Książeczka powoli wprowadza dziecko w nieznany mu jeszcze świat. Dowiaduje się ono, co to jest przedszkole i jakie panują tam zasady. Jest oczywiście Kodeks Przedszkolaka. Czas na jedzenie, zabawę, specery i sen. Są też specjalne okazje: jak urodziny, święta i przedstawienia.

Książeczka jest bardzo kolorowa co jest niesamowitym plusem. Duże literki sprawiają,  że dobrze się czyta. Napisana jest prostym i zrozumiałym językiem. Nie ma wymyślnych słów, które mogłyby być niezrozumiałe dla malucha.

Dla każdego dziecka rozpoczęcie nauki w przedszkolu to wielkie wydarzenie. Każde inaczej to przeżywa. Ta książka na pewno pomoże każdemu maluchowi w oswojeniu sie z nową sytuacją.

Jako mama, polecam?

Już Mikołaj leci. Zgadywanki, rymowanki
Patrycja Wojtkowiak-Skóra0
Okładka ksiązki - Już Mikołaj leci. Zgadywanki, rymowanki

W książce "Już Mikołaj leci" poznajemy historię podróży Mikołaja, który odwiedza dzieci i wręcza im różne prezenty. ,,Zgadywanki, rymowanki" to seria...

Bałtyckie zwierzaki
Patrycja Wojtkowiak-Skóra0
Okładka ksiązki - Bałtyckie zwierzaki

Czy wiesz, ile wspaniałych zwierząt żyje w Bałtyku? Zapraszamy do odkrycia niesamowitych mieszkańców morza. Poznasz nie tylko morświna, śledzia...

Z pamiętnika jeża Emeryka
Marta Wiktoria Trojanowska ;