Wytrawny znawca przedmiotu, niezwykle ceniony winiarz, wprowadzi cię w fascynujący świat win.
Ta wzbogacona wspaniałymi fotografiami i słowniczkiem książka zawiera wiele praktycznych informacji, począwszy od prawidłowego otwierania i podawania wina, przez reguły degustacji, do określania jego wieku i pochodzenia.
Opowiada też o wielowiekowej sztuce produkcji win, uczy, jak je wybierać, przechowywać i konserwować.
* Jeśli jesteś gotów nadać swemu życiu nowy smak,
* Jeśli pragniesz w pełni delektować się najszlachetniejszym z trunków,
* Jeśli chcesz zaskoczyć kelnera w restauracji, a przy własnym stole komponować wina i potrawy tak, by zebrani goście wzięli cię za prawdziwego arystokratę
- sięgnij po rady markiza z Grinón.
Książka rekomendowana przez Hiszpańską Akademię Gastronomii
Wydawnictwo: Zysk i S-ka
Data wydania: b.d
Kategoria: Inne
ISBN:
Liczba stron: 216
Przeczytane:2010-08-08, Ocena: 6, Przeczytałem, Mam,