Wilcze dziedzictwo. Przeznaczona

Colin przybył do Europy wykonać prywatne zadanie, łamiąc obowiązujące w społeczności zasady. Plan miał prosty: poczekać na prasowe doniesienie o ataku zwierzęcia, wywęszyć swych europejskich odpowiedników – członków wilkołaczej straży, którzy pojawią się, by zbadać sprawę, a potem ich śladem dotrzeć „wyżej”. Tymczasem kolejne miesiące stracił na bezowocnej włóczędze.

Wreszcie w Alpach Francuskich uderza wilkołak. Na miejscu Colin poznaje Alberta, łowcę i entuzjastę teorii na temat wilkołaczej organizacji, do których jego koledzy po fachu odnoszą się z ironią. Tylko Colin wie, jak niebezpiecznie ocierają się one o prawdę. Kiedy więc Alberto otrzymuje niespodziewaną wiadomość i rusza tropem pewnego wilkołaczego przedsięwzięcia, Colin przyłącza się do niego w nadziei, że w ten sposób szybciej trafi do osobników rządzących europejską społecznością.

Wówczas spotyka Tin, dziewczynę, na którą przeczucie od zawsze kazało mu czekać. Dlaczego pojawiła się w jego życiu akurat teraz? Czy to organizacja stara się odwrócić uwagę Colina od prowadzonych przez niego poszukiwań? A jeśli tak, czy Tin padła ofiarą manipulacji podobnie jak on, czy też sama nim manipuluje? Colin coraz bardziej powątpiewa w swe zdolności oceny sytuacji, zwłaszcza kiedy odkrywa, jak często w przeszłości mylił się w osądach i upatrywał swych wrogów – oraz przyjaciół – w niewłaściwych osobach

Informacje dodatkowe o Wilcze dziedzictwo. Przeznaczona:

Wydawnictwo: Runa
Data wydania: 2008-10-31

Kup książkę Wilcze dziedzictwo. Przeznaczona

Wilcze dziedzictwo. Przeznaczona - opinie o książce

Wilcze dziedzictwo. Ukryte cele
Parus Magda0
Okładka ksiązki - Wilcze dziedzictwo. Ukryte cele

Oto świat mroku, którym rządzą surowe zasady. Świat podzielony pomiędzy wilkołaki i ich bezlitosnych zabójców. Ukryty w głębi gór i niedostępnych lasów...