Czy kłamstwa i sekrety ujrzą światło dzienne?
W szkole doszło do kradzieży! Z szafki Sashy zniknęła torba... Kamery umieszczone przy głównym wejściu uchwyciły czworo uczniów wchodzących do budynku. Teraz to oni stają się głównymi podejrzanymi. Każdy z nich ma powód, aby nie lubić Sashy. Każdy ma coś do ukrycia. Ale który z nich jest odpowiedzialny za włamanie? I czy uda im się odkryć, kto jest złodziejem, zanim Sasha dokona zemsty... na nich wszystkich? ,,Wiem, że kłamiesz" to wciągający i trzymający w napięciu thriller dla młodszej młodzieży autorstwa Daphne Benedis-Grab. Czytelnikom może spodobać się także inny tytuł pisarki - ,,Znam Twój sekret".
Wydawnictwo: Zielona Sowa
Data wydania: 2024-07-31
Kategoria: Dla młodzieży
Tytuł oryginału: I Know Youre Lying
Rób, co mówię, albo ujawnię twój sekret... Owen, Gemma, Ally i Todd nie mają ze sobą zbyt wiele wspólnego... aż do momentu, gdy wszyscy otrzymują identyczny...
Przeczytane:2024-08-22, Ocena: 5, Przeczytałam,
Zaginiony plecak popularnej w całej szkole Sashy i czterech podejrzanych, z których każdy miał motyw. Trochę taka zagadka kryminalna dla młodszych czytelników, gdyż książka dedykowana jest już od 9 roku życia. W końcu coś ciekawego też dla dzieciaków.
Co przyniesie śledztwo? Kiedy to podejrzani biorą sprawy w swoje ręce i starają się rozwiązać tę zagadkę okazuje się, że każdy z nich ma coś do ukrycia. Świetni bohaterowie, gdy poznajemy ich bliżej okazuje się, że mają wiele własnych problemów. Jest tu poruszony temat nękania w szkole, depresji, trudnych wyborów, poczucie presji ze strony rodziców. Pocieszające w tym wszystkim jest to, że dzieci te są dla siebie wsparciem.
Książka napisana jest w taki sposób, że zarówno ja dorosła, jak i moja 13 letnia córka z chęcią ją przeczytałyśmy.
Jeśli więc lubisz zagadki kryminalne, odnajdujesz się w świecie intryg, a w szkole nic się przed tobą nie ukryje sprawdź swoje siły, w rozwiązaniu tej historii.