Wielki Sennik

Rozumienie snów to nieomal wiedza tajemna. Wyśnione obrazy nie są przypadkowe i bezcelowe. Zawierają pewne przekazy, które, odpowiednio zinterpretowane, pomagają rozumieć siebie, swoje popędy i ukryte motywy własnego postępowania. Poradnik jest dwuczęściowy. Po obszernej części teoretycznej następuje ułożona w porządku alfabetycznym część leksykonowa, zawierająca opis podstawowych znaczeń poszczególnych symboli sennych. Pochodzą one częściowo ze źródeł historycznych, częściowo zaś opierają się na wynikach nowoczesnych badań.

Informacje dodatkowe o Wielki Sennik:

Wydawnictwo: Świat Książki
Data wydania: 2011-08-01
Kategoria: Duchowość, religia

Kup książkę Wielki Sennik

Wielki Sennik - opinie o książce

Avatar użytkownika -

Przeczytane:2012-06-09,
Jak dla mnie najlepszy z senników jakie czytałam dużo symboli się sprawdza opiera się bardziej na psychice ludzkiej niż jakimś wróżeniu z symboli.

Oto książka dla tych, co chcą samemu interpretować swe sny. Na początku znajdują się fazy snu, wyniki badań naukowych, tłumaczenia snów od starożytności, marzenia jako komunikatu, korzyści z interpretowania, przygotowanie do analizy, jak uzyskać odpowiedzi, zasady prawidłowego interpretowania i praktyczne korzyści. Dalej po kolei alfabetycznie są wyjaśnienia. Znajdują się interpretację takich snów, w których pojawiają się agresty, drzewa, a nawet ładne kelnerki. Są jednak też kiełbasy, makarony i ołówki. To zbiór bardzo wielu interpretacji, że nie sposób ich spisać. Dlatego przeczytajcie książkę i zinterpretujcie swoje senne mary.

Avatar użytkownika - Sadu
Sadu