Wielka księga wartości

Na stronach tej niezwykle pięknej książki zamieszczone zostały zapierające dech w piersiach opowiadania, baśnie, legendy i historie pochodzące z różnych kultur, epok i tradycji. Wszystkie one przekazują nam ponadczasowe prawdy, które można określić jednym słowem: WARTOŚCI. Szacunek, uczciwość, przyjaźń, wolność… to tylko niektóre z ważnych pojęć, które zgłębia ta książka.
Dzieci, rodzice i wychowawcy znajdą w publikacji wiele cennych wskazówek, które ułatwią im budowanie systemu wartości i zachęcą do ciekawych rozmów w grupie bądź indywidualnych refleksji.
Księga opatrzona została pełnymi głębi ilustracjami, które uwrażliwiają czytelnika na piękno i relaksują go. Zapraszamy do odkrywania świata wartości.

Informacje dodatkowe o Wielka księga wartości:

Wydawnictwo: Jedność
Data wydania: 2020-11-26
Kategoria wiekowa: 6-8 lat
ISBN: 978-83-8144-195-7

Tagi: dla dzieci

POLECANA RECENZJA

Kup książkę Wielka księga wartości

Wielka księga wartości - opinie o książce

Avatar użytkownika - Nie_tylko_o_ksia
Nie_tylko_o_ksia
Przeczytane:2024-01-07,

"Wielka z księga wartości" otwiera przed czytelnikiem świat wartości kształtujących człowieka, wartości które swoim zachowaniem pokazują dorośli, w końcu wartości, które dobrze jest przekazywać dalej, jeśli naśladują piękne wzorce. Księga składa się z bajek, baśni i podań ludowych z całego świata, dotykając różnych kultur i tradycji, jednak mówią wspólnym językiem, bo hołdują cennym wartościom. Krótkie teksty z morałem obrazują takie wartości jak: wierność, wolność, sprawiedliwość, szczerość, pokój, szacunek, hojność, rozsądek, czy nadzieję. Po każdym z opowiadań znajdziemy kilka zdań podsumowania, nakreślających omawianą wartość i jasno wskazujące na cenne przesłanie. Na ostatnich stronach książki zamieszczono aforyzmy z poglądowymi ilustracjami, doskonale obrazujące każdą z przytoczonych w książce wartości.