Weźmisz czarno kure... – zbiór opowiadań Andrzeja Pilipiuka, opisujący przygody Jakuba Wędrowycza. Trzeci tom cyklu książek o tej postaci. Zawiera 19 opowiadań:
* Weźmisz czarno kure...
* Spowiedź
* Titanic
* Zbrodnia doskonała
* Pogotowie
Trzeci tom opowiadań o Jakubie Wędrowyczu, jednej z najbarwniejszych postaci polskiej literatury fantastycznej. „Weźmisz czarno kure” to dziewiętnaście nowych opowiadań, które z pewnością docenią fani twórczości Andrzeja Pilipiuka i samego Wędrowycza.
Pełna absurdów opowieść o egzorcyście-amatorze, napisana z humorem, niezwykle pomysłowa rozrywka. Przygody głównego bohatera zaskoczą i usatysfakcjonują nawet najbardziej wymagających miłośników gatunku. Znajdzie tu coś dla siebie każdy: ceniący humor i wartką akcję słuchacz. To książka napisana z rozmachem, w wersji audio znakomicie zaprezentowana przez Grzegorza Pawlaka opowieść. Oryginalne historie autor zbudował właściwie na codzienności, co sprawia, że cała seria wydaje się jeszcze bardziej niezwykła.
Jako audiobooki dostępne są również inne odsłony cyklu o Jakubie Wędrowyczu: „Wieszać każdy może”, „Kroniki Jakuba Wędrowycza” oraz „czarownik Iwanow”.
To jeden z najzabawniejszych cyklów w polskiej fantastyce, a każda kolejna część cieszy się ogromnym uznaniem słuchaczy. Można ich słuchać w dowolnej kolejności, nie są to bowiem opowieści chronologiczne.
Informacje dodatkowe o Weźmisz czarno kure.... Audiobook:
Wydawnictwo: Fabryka Słów
Data wydania: 2012-07-13
@DL_8388E5F0AB
Czas trwania:9 godzin 26 minut min.
Czyta: Grzegorz Pawlak
Język oryginału: Polski