Wegańskie Święta. Poradnik z przepisami

Ocena: 0 (0 głosów)

Odkryj magię Wegańskich Świąt – 85 przepisów w jednym E-booku!
Zanurz się w magię świątecznych smaków z ebookiem Wegańskie Święta, gdzie tradycja spotyka się z nowoczesnością.
E-book zawiera szeroki wybór przepisów wegańskich, od zup po dania główne, pasztety, sałatki, przekąski, desery i napoje.
Każdy przepis jest dokładnie opisany z listą składników i instrukcjami przygotowania. Dodatkowo znajdziesz przydatne wskazówki o tym jak przygotowywać potrawy (np. bezbłędnie zawinąć gołąbki czy ulepić pierogi) i informacje o kuchennych niezbędnikach – urządzeniach i naczyniach, jakie musisz mieć, żeby konkretne potrawy móc ugotować..
Każda z 10 części zaczyna się od wprowadzenia, odniesienia do historii przepisów, często zawiera wyjaśnienia i przydatne tipy.
Całość wieńczą klimatyczne, ładne zdjęcia, które mogą być wprowadzeniem do przedświątecznego nastroju lub fajną inspiracją.
Ebook zawiera 85 przepisów i ma 116 stron. Jest owocem wielu lat doświadczeń, eksperymentów kulinarnych i głębokiej pasji do wegańskiego gotowania.
Każdy przepis został starannie przemyślany i wypróbowany, aby zapewnić Ci najlepsze świąteczne doznania kulinarne, a jednocześnie tak opracowany, aby był jasny i zrozumiały.
Publikacja stworzona przez autorki z 30-letnim doświadczeniem w wege gotowaniu, przepisy to prawdziwy prezent dla każdego, kto pragnie celebrować roślinne święta.

Informacje dodatkowe o Wegańskie Święta. Poradnik z przepisami:

Wydawnictwo: inne
Data wydania: 2023-12-11
Kategoria: Poradniki
ISBN: 9788396747136
Liczba stron: 116

więcej

Kup książkę Wegańskie Święta. Poradnik z przepisami

Sprawdzam ceny dla ciebie ...
Cytaty z książki

Na naszej stronie nie ma jeszcze cytatów z tej książki.


Dodaj cytat
REKLAMA

Zobacz także

Wegańskie Święta. Poradnik z przepisami - opinie o książce

"Zapraszamy Cię do odkrycia, jak pełne smaku i zaskakujące mogą być świąteczne dania w wersji wegańskiej".

Przed nami święta, a to oznacza celebrowanie wspólnych chwil z najbliższymi w towarzystwie jedzenia. I oczywiście wiadomo, że o tradycję trzeba dbać to jednak czasami warto wyjść ze swojej strefy komfortu i spróbować czegoś nowego. Kotlety z grochu? A może pomidorowy piernik? Brzmi niekonwencjonalnie, ale z pewnością smakuje wybornie.

"Wegańskie święta. Poradnik z przepisami" to książka zawierająca w sobie aż 85 przepisów kuchni wegańskiej, ukierunkowanych na świąteczne dania. Publikacja została podzielona na dziesięć głównych części zorientowanych wokół takich potraw jak: zupy, bigosy i dania z kapusty, pasztety, pierogi, sałatki, przekąski, napoje, dania główne, ciasta i desery oraz dodatki. Autorkami e-booka są Edyta Muł-Pałka i Bożena Sobieraj.

Zaskoczenie może okazać się słowem towarzyszącym wam podczas przeglądania przepisów, jakie autorki zawarły w tej publikacji. Takowe uczucie pojawia się już bowiem przy pierwszym rozdziale pokazującym różnoraki wymiar świątecznych zup – od tej tradycyjnej, wigilijnej zupy grzybowej po zupę migdałową. Podobnie rzecz ma się z częścią dotyczącą różnych wariantów bigosów – począwszy od bigosu z suszonymi owocami, a skończywszy na bigosie z wege kiełbasą. Trudno nie skusić się na przetestowanie takich kulinarnych inspiracji.

Same pomysły na nietuzinkowe świąteczne dania wege to jednak nie wszystko, by zachęcić do wypróbowania zawartych w książce przepisów. W tego typu zbiorze bowiem oprócz samego smaku, liczy się także forma podania. Autorki doskonale zdawały sobie z tego faktu sprawę, gdyż każdy z osiemdziesięciu pięciu przepisów posiada listę składników potrzebnych do przygotowania danej potrawy, a także przystępnie podany opis poszczególnych czynności. Do tego wszystkiego, każda receptura zawiera niezwykle przydatne, praktyczne porady, a także element będący wartością dodaną tej publikacji, czyli niezbędnik kuchenny przedstawiający w pigułce, jakie urządzenia trzeba posiadać, aby zrobić świąteczny przysmak. Na uwagę zasługuje także swoiste słowo wstępne przed każdym rozdziałem zawierające krótkie odniesienie do historii albo przydatne porady i inspirujące myśli.


Jemy także oczami, więc przy okazji czytania tej książki nasz apetyt wrasta wprost proporcjonalnie do ilości przejrzanych stron. A wszystko to za sprawą estetycznych fotografii przedstawianych potraw, które wplecione pomiędzy przepisy, inspirują do działania. Moje serce skradły zdjęcia wegańskich ciast, dzięki którym już poczułam klimat nadchodzących świąt.

"Wegańskie święta. Poradnik z przepisami" to praktyczna kopalnia kulinarnych inspiracji, stawiająca na przepisy przyjazne zwierzętom i naszemu zdrowiu. Jak bowiem pokazują Edyta Muł-Pałka i Bożena Sobieraj, na stole może być pełno i różnorodnie bez tradycyjnego karpia i góry mięsiwa, a smalec z fasoli z jabłkiem może stać się hitem waszych bożonarodzeniowych stołów.

Link do opinii
Recenzje miesiąca
Srebrny łańcuszek
Edward Łysiak ;
Srebrny łańcuszek
Dziadek
Rafał Junosza Piotrowski
 Dziadek
Aldona z Podlasia
Aldona Anna Skirgiełło
Aldona z Podlasia
Egzamin na ojca
Danka Braun ;
Egzamin na ojca
Rozbłyski ciemności
Andrzej Pupin ;
Rozbłyski ciemności
Cień bogów
John Gwynne
Cień bogów
Wstydu za grosz
Zuzanna Orlińska
Wstydu za grosz
Jak ograłem PRL. Na scenie
Witek Łukaszewski
Jak ograłem PRL. Na scenie
Pokaż wszystkie recenzje
Reklamy