Void

Maki otrzymał w prezencie od przyjaciela jeden z najnowszych modeli humanoidów, które za pomocą zainstalowanej pamięci i doświadczeń, mogą stworzyć głęboką więź ze swoim właścicielem. Jednak humanoid Arata Mizumori nie jest jak czymś zwyczajnym. Został wzbogacony o nielegalnie użyty wygląd oraz pamięć Rena Amamiyi. Osoby, która była kimś bardzo ważnym dla Makiego.

Czy Maki będzie w stanie traktować Aratę inaczej niż Rena? Jakie uczucia przebudzą w nim twarz, głos i wspomnienia Rena w Aracie?

Informacje dodatkowe o Void:

Ilustracje:Ranmaru Zariya

Tagi: bóg

Kup książkę Void

Void - opinie o książce

Wow! Wow! Wow! Tak to dobre słowo na określenie owej książeczki. Zapowiadam wszem i wobec, że oznaczenie 18 + ma tutaj zupełne zastosowanie. Erotyzmu jest sporo, ale zupełnie mnie to nie gorszy

Pomijając, że to zdecydowanie manga dla dorosłych czytelników to jestem pełna podziwu dla pomysłowości autora odnośnie fabuły. Klonowanie / tworzenie czy też „kopiowanie” ludzi to temat jakby nie patrząc cały czas na czasie. Tutaj dzięki świetnej kresce możemy zatopić się w historii dwóch osobników – Makiego oraz humanoida Araty. Arata stworzony został na podobieństwo dawnego ukochanego naszego głównego bohatera, Rena. I tu jest pies pogrzebany! Czy Maki poradzi sobie z prezentem jaki otrzymał ?  Czy będzie umiał nie patrzeć na humanoida przez pryzmat swojej przeszłości?

Podoba mi się namiętność jaką można tutaj spotkać. Podoba mi się mściwość Makiego i jego odruchy, bo w końcu tak właśnie funkcjonują ludzie. Podobał mi się motyw przemiany, obawy i wszystko to co w miłości spotkać można! Wspomnienia przeplatane z teraźniejszością, człowieczeństwo kontra stworzenie / humanoid / klon. To coś zupełnie innego, ciekawego! Wierzcie lub nie, ale nawet uroniłam kilka łez – bo tu na prawdę jest nad czym się wzruszyć! ♥

Z ręką na sercu, śmiało i bez żadnych przeciwwskazań polecam tą jednotomówkę, bo na pewno nie stracicie czasu na jej czytanie

Alkohol & papierosy
Ranmaru Zariya0
Okładka ksiązki -  Alkohol & papierosy

Teo i Camillo są przyjaciółmi z dzieciństwa. Teo prowadzi sklep z alkoholem, natomiast Camillo jest właścicielem znajdującego się naprzeciwko sklepu...

Coyote tom 1
Ranmaru Zariya0
Okładka ksiązki - Coyote tom 1

Wilkołak Coyote wplątuje się w znajomość z Marlene, pianistą z lokalnego baru. Nie chcąc, by muzyk odkrył jego tajemnicę, próbuje nie wdawać się...

Z pamiętnika jeża Emeryka
Marta Wiktoria Trojanowska ;