Wegańskie wypieki - to proste!
Jak upiec ulubione ciasto w zdrowszej i lżejszej wersji, bez glutenu i laktozy?
Czym zastąpić cukier, masło czy śmietanę?
Jak wykorzystać warzywa, strączki i inne roślinne składniki?
Przed Natalią Krupską wegańska kuchnia nie ma żadnych tajemnic. Dzięki niej pokonała zaburzenia odżywiania, a w swojej książce udowadnia, że roślinna dieta nie musi ograniczać. Wręcz przeciwnie - jest pyszna, zdrowa i pełna różnorodnych smaków, które zachwycą każdego miłośnika słodkości!
Znajdziesz tu przepisy na:
pożywne śniadania i szybkie desery, tradycyjne ciasta w nowej, lżejszej wersji, proste w przygotowaniu, zdrowe odpowiedniki popularnych batoników, lody, pralinki, ciasta bez pieczenia i wiele więcej!To książka pełna nowych inspiracji i zaskakujących połączeń smaków, która zachęca do eksperymentów w kuchni. Przygotuj słodkości, które zachwycą Twoich znajomych, a przy świątecznym stole zjednoczą całą rodzinę!
Nie tylko dla wegan!
Wydawnictwo: Pascal
Data wydania: 2019-10-16
Kategoria: Kuchnia
ISBN:
Liczba stron: 272
Wydaje ci się, że wegańskie jedzenie jest drogie, a przygotowywanie posiłków na wynos wymaga wiele czasu i wysiłku? Nic bardziej mylnego! Natalia...