Uwaga! Złość

Ta książka jest dla Ciebie jesli:

Znowu nakrzyczalas na dziecko lub partnera.

Nie radzisz sobie z trudnymi emocjami dziecka.

Masz wyrzuty sumienia z powodu swoich gwałtownych zachowań.

Chcesz wiedziec, jak radzić sobie ze złością w rodzinie.

Złość wybucha jak wulkan. Jej rezultaty mogą być bolesne, stanowić źródło wstydu poczucia winy. Strategie zaprzeczenia i unikania jej szybko okazuja się nieskuteczne, A nawet niszczące.

Autorka przekonuje, że złość jest nieodłącznym elementem rodzicielskiej krajobrazu.  Ze zrozumieniem opowiada o jej źródłach  i wyjaśnia skąd w nas tyle złości i dlaczego towarzyszy ona rozwojowi dziecka. Tłumaczy, że istnieją sposoby życia że złością, która nie jest ta iaca ani krzywdzaca oraz prowadzi do lepszego zrozuminia naszych dzieci i nas samych.

Informacje dodatkowe o Uwaga! Złość:

Data wydania: 2021 (data przybliżona)
Kategoria: Poradniki

Kup książkę Uwaga! Złość

Uwaga! Złość - opinie o książce

Avatar użytkownika - Shi4
Shi4
Przeczytane:2022-11-08, Ocena: 6, Przeczytałam, 26 książek 2022, Miałam,

Jeden z najlepszych poradników  w tym temacie. Uczy jak sobie radzić  ze złością przy bliskosciowym wychowywaniu  dzieci. Ale też może nam to wiele ułatwić w stosunkach z resztą rodziny. Najpierw musimy dowiedziec czym jest zlosc i skad sie w nad bierze. Potem co z nią  robic, gdy się pojawi. Co ma wspólnego z rozwojem dziecka, A przede wszystkim książka uczy nas, że żeby lepiej dogadywać się z dziećmi musimy zmienić swoje podejście w różnych aspektach, A nie tych małych ludzi. Gorąco polecam.

Baśka. Łobuzerka
Basia Flow Adamczyk