Ustrój organów ochrony prawnej. Część szczegółowa. Repetytorium wyd. 2

Repetytorium stanowi pomoc dydaktyczne dla studentów pierwszych lat studiów prawniczych i administracyjnych szkół wyższych może również okazać się przydatnym źródłem wiedzy dla aplikantów przygotowujących się do egzaminu z zakresu ustroju organów ochrony prawnej i organizacji wymiaru sprawiedliwości. Niniejsze opracowanie, nawiązując do kompletnej systematyki organów ochrony prawnej, przedstawia ich aktualną klasyfikację oraz omówienie zasad organizacji, działania i kompetencji poszczególnych organów rozstrzygających, pojednawczych, kontroli legalności i pomocy prawnej. Repetytorium zawiera zwięzłą charakterystykę organów ochrony prawnej, z uwzględnieniem osobistego charakteru świadczonych przez nie usług, specjalistycznej wiedzy, niezależności zawodowej i etosu zawodowego przejawiającego się w zaufaniu publicznym, jakim cieszą się zwłaszcza zawody prawnicze.

Informacje dodatkowe o Ustrój organów ochrony prawnej. Część szczegółowa. Repetytorium wyd. 2:

Wydawnictwo: Wolters Kluwer
Data wydania: b.d
Kategoria: Inne
ISBN: 978-83-7526-533-0

Kup książkę Ustrój organów ochrony prawnej. Część szczegółowa. Repetytorium wyd. 2

Ustrój organów ochrony prawnej. Część szczegółowa. Repetytorium wyd. 2 - opinie o książce