Ustawa o podatku od spadków i darowizn. Komentarz

Jest to pierwsze wydanie komentarza do ustawy o podatku od spadków i darowizn.W komentarzu w sposób kompleksowy i wyczerpujący przedstawiono zasady opodatkowania nieodpłatnego nabycia majątku z tytułów określonych w tej ustawie, odnosząc się także do związanych z tym nabyciem przepisów innych ustaw. Ostatnia nowelizacja komentowanej ustawy, wynikająca z ustawy z 16 listopada 2006 r., wprowadziła zmiany mające istotny wpływ na wysokość obciążenia podatkiem od spadków i darowizn, w tym nowe przepisy dotyczące zwolnień od podatku. Zmiany te zostały w komentarzu odpowiednio uwzględnione i omówione, zwrócono także uwagę na przepisy, które wywołują w praktyce najwięcej wątpliwości. W książce przywołane zostały orzeczenia sądów administracyjnych oraz Sądu Najwyższego dotyczące omawianej problematyki.Autorzy komentarza to wybitni specjaliści z wieloletnią praktyką w zakresie stosowania przepisów o podatku od spadków i darowizn. Krystyna Chustecka i Maciej Kurasz orzekają w sądach administracyjnych, a Ireneusz Krawczyk jest radcą prawnym.Stan prawny na 1 lipca 2007 roku

Informacje dodatkowe o Ustawa o podatku od spadków i darowizn. Komentarz:

Wydawnictwo: Wolters Kluwer
Data wydania: b.d
Kategoria: Inne

Kup książkę Ustawa o podatku od spadków i darowizn. Komentarz

Ustawa o podatku od spadków i darowizn. Komentarz - opinie o książce

Baśka. Łobuzerka
Basia Flow Adamczyk