Ufizzi Florencja Wielkie Muzea 13

"Rzeczpospolita" przedstawia ekskluzywną kolekcję prezentującą zbiory największych muzeów i galerii na świecie. Składa się na nią 25 pięknie wydanych albumów, opracowanych przez wybitnych znawców sztuki. Każdy tom zawiera opis i krótką historię obiektu, charakterystykę najważniejszych eksponatów, notki o artystach oraz kolorowe reprodukcje na 144 stronach. Kolekcję otwiera album "Muzea Watykańskie". Następne tomy poświęcone będą między innymi Luwrowi, Prado, Galerii Uffizzi, British Museum. Albumy z kolekcji "Wielkie Muzea" w cenie 19,99 plus zaliczenie pocztowe. Od 31 października do zbiorów muzeów i galerii z całego świata dołączą najcenniejsze polskie eksponaty. W 5-tomowej kolekcji "Polskie Muzea" zaprezentujemy dzieła sztuki zebrane w Muzeum Narodowym w Krakowie, Muzeum Narodowym w Warszawie, Zamku Królewskim na Wawelu, Zamku Królewskim w Warszawie oraz Muzeum Powstania Warszawskiego. Każdy album jest opracowany przez historyków sztuki, zawiera wspaniałe, kolorowe reprodukcje. Kolekcję otwiera 31 października album "Zamek Królewski na Wawelu".

Informacje dodatkowe o Ufizzi Florencja Wielkie Muzea 13:

Wydawnictwo: RZECZPOSPOLITA