Tworzenie makr w VBA dla Excela 2002/XP PL. Ćwiczenia zaawansowane

Najpopularniejszy arkusz kalkulacyjny - Microsoft Excel - posiada ok. 300 funkcji gotowych do wykorzystania w sytuacjach, w których mogą przydać się obliczenia. Jakby tego było mało, mamy do dyspozycji potężne narzędzie jakim jest Visual Basic for Applications (VBA) -- przejrzysty i prosty język programowania, zoptymalizowany specjalnie pod kątem rozszerzania możliwości innych aplikacji.

Celem tej książki jest nauka wykorzystania VBA w połączeniu z Excelem. Założono więc, że nie chcesz zgłębiać teorii poszczególnych składników języka, lecz interesuje Cię strona praktyczna Twoich działań. Dlatego też każdy przykład został przez autora szeroko omówiony, zarówno od strony algorytmu, jak i wykorzystanego kodu.

Dowiesz się jak: Zautomatyzować rutynowe czynności Rejestrować makrodefinicje Korzystać z danych zawartych w skoroszytach Tworzyć własne funkcje Komunikować się z użytkownikiem Zamieniać liczby na format "słownie" Wspomagać pracę Excela Losować liczby

Informacje dodatkowe o Tworzenie makr w VBA dla Excela 2002/XP PL. Ćwiczenia zaawansowane:

Wydawnictwo: Helion
Data wydania: 2003-08-19
Kategoria: Poradniki
ISBN: 8373612041

Kup książkę Tworzenie makr w VBA dla Excela 2002/XP PL. Ćwiczenia zaawansowane

Tworzenie makr w VBA dla Excela 2002/XP PL. Ćwiczenia zaawansowane - opinie o książce

VBA dla Excela 2002/2003. Leksykon kieszonkowy
Mirosław Lewandowski0
Okładka ksiązki - VBA dla Excela 2002/2003. Leksykon kieszonkowy

Ta niewielka rozmiarami książka jest niezwykle cenną pomocą dla osób, które chcą bez wgłębiania się w niuanse Visual Basic for Applications tworzyć ad...

Więcej niż Excel 2007. 166 gotowych rozwiązań i trików w języku VBA
Mirosław Lewandowski0
Okładka ksiązki - Więcej niż Excel 2007. 166 gotowych rozwiązań i trików w języku VBA

Dopasuj Excela do swoich wymagań! Narzędzia i zasady używania VBA - okno edytora, certyfikaty, zabezpieczenia Makra i kod VBA - tworzenie, uruchamianie...