Pierwsza na rynku publikacja analizująca w sposób dogłębny i kompleksowy przebieg procesu transformacji aż do roku 2004!- książka zawiera prezentację wszystkich najważniejszych problemów decydujących o charakterze i głębi transformacji gospodarczej;- atrakcyjna narracja wsparta licznymi przykładami z praktyki oraz, co szczególnie ważne, autorskimi ocenami i propozycjami kierunków rozwiązań w badanym zakresie;- kompendium wiedzy faktograficznej o transformacji;- krytyczna analiza i ocena transformacji gospodarczej w szerokim ujęciu (zmiany instytucjonalne, przekształcenia własnościowe, zmiana polityki gospodarczej itp.);- obejmuje charakterystykę zmian systemowych gospodarki polskiej w okresie 1989-2004.Publikacja przydatna do przedmiotów: Transformacja gospodarcza w Polsce, Teoria i polityka transformacji gospodarczej, Problemy transformacji i prywatyzacji gospodarki polskiej. Niezastąpiona pomoc dla analityków gospodarki oraz osób zainteresowanych problemami przekształceń i rozwoju gospodarki polskiej.
Informacje dodatkowe o Transformacja gospodarcza w Polsce:
Wydawnictwo: PWN