Nasza rodzima kuchnia to cała gama smaków i smaczków z mnóstwem znakomitych potraw o niepowtarzalnej recepturze. Pieczenie, pasztety, gołąbki, kluchy, pierogi, kotlety, bigos... Przeważnie to prawdziwe bomby kaloryczne. Warto się jednak po nie skusić, przygotowane w domu zapewniają niepowtarzalne smaki.
Podstawowe składniki wykorzystywane w naszej rodzimej kuchni to kiszona kapusta, buraki, ogórki (kiszone i korniszony), kalarepa, różne gatunki kiełbas i śmietana coraz częściej zastępowana jogurtem naturalnym. W naszych daniach nie może zabraknąć odpowiednio dobranych przypraw - w polskiej kuchni królują: majeranek, koperek, pieprz, natka pietruszki i kminek.
Wszystkich, którzy lubią smaczną domową kuchnię, zachęcamy do korzystania z tych sprawdzonych przepisów. Jesteśmy przekonani, że zarówno zwolennicy dań mięsnych, jak i wegetarianie znajdą coś dla siebie.
Wydawnictwo: Prószyński i S-ka
Data wydania: 2013-10-07
Kategoria:
ISBN:
Liczba stron: 176
Zdzisław Beksiński (1929-2005) - urodzony w Sanoku, malarz, grafik, rzeźbiarz i rysownik, jeden z najwybitniejszych artystów sztuki współczesnej. Rysunki...
"Odkrywaj tajemnice otaczającego cię świata wraz z ulubionymi bohaterkami: Belką, Dżasminą, Ariel, Pocahontas i Roszpunką. Okienka na każdej stronie. 10...
Czytam,