Nalewki to wspaniałe alkoholowe wyciągi z owoców, kwiatów lub ziół, znane i lubiane od pokoleń. Babcia trzymała w kredensie nalewkę ziołową na reumatyzm, malinową na rozgrzewkę i wiśniową na odpędzenie chandry. Lecznicze właściwości napitku wykorzystywane były od dawna. Oprócz zdrowotnego znaczenia, nalewki i likiery mają niepowtarzalne walory smakowe. W książce znajduje się ponad 50 przepisów na dawne i nowe trunki.
Wydawnictwo: Buchmann
Data wydania: 2013-03-27
Kategoria: Kuchnia
ISBN:
Liczba stron: 64
Przed Nieumarłymi uciekały całe armie, ale nie ON. Magnat Fryderyk vel Rycerz Ciernistego Krzewu, korzystając z broni wyprzedzających jego czasy, skonstruowanych...
Kolejna z cyklu zabawnych książeczek dla miłośników sympatycznej świnki Peppy i jej rodzinki. Książeczki opisujące wesołe przygody Peppy nawiązują...
Chcę przeczytać,