CZYTASZ WCIĄGAJĄCĄ POWIEŚĆ W ORYGINALE I UCZYSZ SIĘ ANGIELSKIEGO

Tym razem genialny detektyw mierzy się z zagadką tajemniczych morderstw, których ofiarą padają spadkobiercy rodu Baskerville'ów. Według miejscowej legendy okrutny los, który spotyka rodzinę, to owoc ciążącej na nich od pokoleń przerażającej klątwy.

A teraz najsłynniejszy detektyw Sherlock Holmes i jego wierny asystent Doktor Watson mogą ci pomóc w nauce języka. Czytając Psa Baskerville'ów po angielsku, w naturalny sposób przyswoisz słownictwo i zwroty na poziomie średnio zaawansowanym (B1-B2).

W naszej adaptacji poznasz nie tylko legendę o przerażającej bestii, która nawiedza mroczne wrzosowiska, ale potrenujesz także czytanie ze zrozumieniem.

Przygotowaliśmy również dla ciebie:

- przydatne tłumaczenia na marginesach - sprawdzasz znaczenie słów, nie odrywając się od książki,

- ponad 60 urozmaiconych ćwiczeń - utrwalasz nowo poznane słowa i konstrukcje gramatyczne.

Zamów już dziś i przekonaj się, że to działa.

Informacje dodatkowe o The hound of the Baskervilles/Pies Baskerville'ów. Adaptacja klasyki z ćwiczeniami:

Wydawnictwo: Edgard
Data wydania: 2022-10-05
Kategoria: Inne
ISBN: 9788367219594

Tagi: Samouczki językowe Materiały do nauki jezyków obcych Angielski Samodzielna nauka w domu Podręczniki kursy

Kup książkę The hound of the Baskervilles/Pies Baskerville'ów. Adaptacja klasyki z ćwiczeniami

Zagadki Sherlocka Holmesa
Arthur Conan Doyle0
Okładka ksiązki - Zagadki Sherlocka Holmesa

Dwanaście opowiadań o znakomitym detektywie-amatorze Sherlocku Holmesie. Posługując się sztuką dedukcji, logicznym myśleniem oraz szeroką wiedzą naukową...

Zagadki Sherlocka Holmesa
Arthur Conan Doyle0