The festive year, czyli święta w tradycji polskiej

Publikacja poświęcona jest ośmiu świętom obchodzonym w krajach anglojęzycznych: Halloween, Bonfire Night, Thanksgiving, Christmas, New Year, Valentine's Day, St. Patrick's Day i Easter. Znaleźć w niej można interesujące informacjeo tradycjach i faktach związanych z poszczególnymi świętami oraz opracowane pod ich kątem ćwiczenia.Materiał zawarty w książce służy do wykorzystania na zajęciach z języka angielskiego w okresach okołoświątecznych. Przeznaczony jest do pracy głównie z młodzieżą i dorosłymi. Wszystkie ćwiczenia, niezależnie od swojego okolicznościowego charakteru, poszerzają wiedzę i rozwijają umiejętności językowe słuchaczyKażdy rozdział poświęcony jest innemu świętu i podzielony na trzy części o różnym stopniu trudności, umownie nazywane elementary, intermediate i upper interrnediate. Prowadzący zajęcia może selektywnie wykorzystywać wiadomości i ćwiczenia ze wszystkich części, w zależności od potrzeb konkretnej grupy słuchaczyKsiążka zawiera różnego rodzaju ćwiczenia charakterystyczne dla publikacji typu resource pach: quizy, krzyżówki, ćwiczenia interaktywne, rozwijające leksykę oraz stymulujące konwersację. Niektóre z nich nawiązują pod względem formyi treści do zadań spotykanych w testach egzaminacyjnych FCE i CAE oraz na nowej maturze.Publikację można określić mianem teacher friendly. Towarzyszący jej klucz - oprócz odpowiedzi do ćwiczeń -wyjaśnia najtrudniejsze słownictwo, zawiera wiele dodatkowych informacji i wskazówek ułatwiających przeprowadzenie lekcji.Choć książka przeznaczona jest przede wszystkim do pracy z grupą, może być również wykorzystywana do indywidualnej nauki mającej na celu sprawdzenie i poszerzenie wiedzy Czytelnika o świętach obchodzonych w tradycji anglosaskiej.

Informacje dodatkowe o The festive year, czyli święta w tradycji polskiej:

Wydawnictwo: brak danych
Data wydania: b.d
Kategoria: Języki obce
ISBN: 83-88667-36-X

Kup książkę The festive year, czyli święta w tradycji polskiej

The festive year, czyli święta w tradycji polskiej - opinie o książce