Templariusz. Czas odrodzenia

Czy w ostatniej części trzymającej w napięciu i napisanej z rozmachem trylogii Tristan zdoła wypełnić swe przeznaczenie i przekazać Graala w bezpieczne ręce?

Po raz kolejny Tristan wyrywa się ze szponów sir Hugh i wraz z dwójką przyjaciół dociera do wybrzeży Anglii. Chociaż misja dostarczenia Graala wydaje się dobiegać końca, zdrada i zniszczenie nieustannie podążają tropem templariusza. Po opactwie, które było dla Tristana ukochanym domem, pozostają jedynie zgliszcza, a majątek Robarda w Sherwood popada w ruinę na skutek bezwzględnych rządów szeryfa z Nottingham.

Podczas ostatniego etapu niebezpiecznej podróży trójka przyjaciół musi nie tylko wspólnie stawiać czoła niezliczonym przeciwnościom, lecz także wspierać się wzajemnie w obliczu niewyobrażalnych tragedii. Pomimo że lista wrogów naszych bohaterów wydłuża się z każdym dniem, Tristan nieustannie o krok wyprzedza swoich oprawców.

Zadanie to wydaje się być tym trudniejsze, im bliższy staje się cel jego wędrówki.

Informacje dodatkowe o Templariusz. Czas odrodzenia:

Wydawnictwo: Agencja Wydawnicza Jerzy Mostowski
Data wydania: 2010-10-27
Tytuł oryginału: The Youngest Templar: Orphan of Desting
Tłumaczenie: Marek Halczuk

Kup książkę Templariusz. Czas odrodzenia

Templariusz. Czas odrodzenia - opinie o książce

Według mnie najlepsza część z serii. Czyta się ją bardzo szybko i przyjemnie. Jednak niektóre wątki są przewidywalne. Historia Trisana i jego przyjaciół bardzo przypadła mi do gustu.

Templariusz. Ścieżki przeznaczenia
Michael P. Spradlin0
Okładka ksiązki - Templariusz. Ścieżki przeznaczenia

Tristan, młody giermek zakonu templariuszy, tym razem trafia do Francji, gdzie poznaje katarską księżniczkę i bierze udział w obronie twierdzy w Montsegur...

Templariusz. Strażnik Graala
Michael P. Spradlin0
Okładka ksiązki - Templariusz. Strażnik Graala

Templariusz strażnik Graala to pierwsza część trylogii o przygodach 16-letniego Tristana i jego przyjaciół.Młody giermek zakonu templariuszy, którego pochodzenie...

Z pamiętnika jeża Emeryka
Marta Wiktoria Trojanowska ;