Od wieków próbujemy handlować z Bogiem. „Panie, wysłuchaj mnie... Widzisz, jak bardzo się staram. Co jeszcze mam zrobić, aby zasłużyć na Twoje błogosławieństwo?"- Kto z nas choć raz nie odbył takiej rozmowy z Bogiem?
A co, jeśli Boga wcale nie obchodzi jakie ofiary mu składasz... bo dla Niego targ jest zamknięty, a On sam chce Ci dawać swoje łaski całkowicie ZA DARMO?!
Hiob nie umiał pogodzić się z obrazem Boga, który działa według ludzkiej logiki nagród i kar, który jest do bólu przewidywalny i bezwzględny. W swoim buncie przewidział przyjście Tego, Który jest jedyną odpowiedzią na pytania o sens życia, cierpienie, sprawiedliwość i podstawy relacji z Bogiem.
Jeśli wciąż targujesz się z Bogiem, jeśli zmęczył Cię handel wymienny w Twoim życiu duchowym i chcesz usłyszeć niesamowicie uwalniającą PRAWDĘ o tym, kim jesteś dla Boga - poszukaj odpowiedzi w tej publikacji.
Data wydania: 2018 (data przybliżona)
Kategoria: Duchowość, religia
Tytuł oryginału: Targ zamknięty. Lekcje Hioba. Droga do zbawienia
Język oryginału: Polski
Dlaczego Biblia stawia Esterę za wzór piękna? Spośród wszystkich kobiet ze 127 państw świata król Aswerus wybrał na królową właśnie ją! Kim była? Na czym...
Najczęściej szukamy wielkich olśnień, odkrywczych znaczeń tekstów Ewangelii, jakichś wywracających życie przemian, a tu celem jest to, by po prostu...
Przeczytane:2023-01-07, Przeczytałam, Wyzwanie - wybrana przez siebie liczba książek w 2023 roku,