Tablet dla seniorów

Korzystaj z internetu, prowadź wideorozmowy i oglądaj filmy, gdziekolwiek jesteś!

Tablet to urządzenie znacznie prostsze w obsłudze od komputera stacjonarnego i laptopa. Korzystanie z tabletu jest intuicyjne i nie wymaga od użytkownika żadnej wiedzy dotyczącej sprzętu, umożliwia zaś szybki i wygodny dostęp do wielu jego funkcji oraz różnorodnych aplikacji, m.in. map, nawigacji i komunikatorów. Dzięki poręcznemu formatowi można zabrać go wszędzie, także w podróż.

Wykorzystuj tablet, aby rozmawiać z bliskimi, oglądać filmy oraz swobodnie poruszać się w internecie!

Dzięki poradnikowi:

dowiesz się, jak uruchomić tablet, przejść pierwsze etapy jego konfiguracji oraz podłączyć go do sieci

opanujesz obsługę ekranu dotykowego i wybierzesz podstawowe ustawienia menu (wielkość czcionki, głośność)

nauczysz się swobodnie poruszać się po internecie: wyszukiwać informacje, odbierać i wysyłać pocztę elektroniczną, prowadzić wideorozmowy oraz korzystać z serwisów społecznościowych

odkryjesz, jak odtwarzać ulubioną muzykę i radio oraz wykonywać zdjęcia i nagrywać filmy

przekonasz się, jak za pomocą tabletu robić zakupy w internecie, czytać książki i gazety, rozwiązywać krzyżówki

Korzystanie z poradnika ułatwiają kolorowe ramki, wyraźne zrzuty ekranowe, słowniczek trudniejszych terminów oraz duża czcionka.

Agnieszka Serafinowicz - dziennikarka pism i serwisów o tematyce komputerowej, autorka książek Internet dla seniorów i Smartfon dla seniorów, publikacji z zakresu IT i nowych technologii, poradników, szkoleń i technicznej dokumentacji z dziedziny oprogramowania.

Informacje dodatkowe o Tablet dla seniorów:

Wydawnictwo: Edgard
Data wydania: 2015-10-10
Kategoria: Informatyczne

Kup książkę Tablet dla seniorów

Tablet dla seniorów - opinie o książce

Smartfon dla seniorów
Agnieszka Serafinowicz0
Okładka ksiązki - Smartfon dla seniorów

Rób zdjęcia, przesyłaj je rodzinie i znajomym oraz korzystaj z internetu w telefonie! Poradnik powstał z myślą o seniorach, którzy rozpoczynają...