Sztuka wędzenia. Domowy wyrób

Ocena: 0 (0 głosów)
W czasach współczesnych wędzenie nie jest już sposobem na utrwalenie żywności, a raczej pełni ono funkcję uszlachetniającą pokarmy, chociaż może nie tylko podnieść walory smakowe naszego produktu, ale i skutecznie je ograniczyć. Gatunek drewna użyty do wędzenia, sposób peklowania czy wędzenia mają zasadniczy wpływ na jakość finalnego produktu. Ksiązka powstała z myślą o tych, którzy na działkach czy ogródkach sklecili własne wędzarki i pragną uzupełnić swoją fachową wiedzę o tajnikach wędzenia.

Informacje dodatkowe o Sztuka wędzenia. Domowy wyrób:

Wydawnictwo: Ikon
Data wydania: b.d
Kategoria: Kuchnia
ISBN: 83-910933-5-2
Liczba stron: 104

więcej

Kup książkę Sztuka wędzenia. Domowy wyrób

Sprawdzam ceny dla ciebie ...
Cytaty z książki

Na naszej stronie nie ma jeszcze cytatów z tej książki.


Dodaj cytat
REKLAMA

Zobacz także

Sztuka wędzenia. Domowy wyrób - opinie o książce

Inne książki autora
Jak dawniej jadano
Andrzej Fiedoruk0
Okładka ksiązki - Jak dawniej jadano

W tej książce znajdziesz mnóstwo smaczków z historii polskiego stołu. Przeczytasz, co jadali królowie, szlachta i chłopi w różnych okresach burzliwych...

Uczta szubrawców
Andrzej Fiedoruk0
Okładka ksiązki - Uczta szubrawców

Sól przemysłowa w wędlinach, ,,masło", w którym jest bardzo mało tłuszczu zwierzęcego, nastrzykiwane azotynami ryby... Co jakiś czas wybuchają afery związane...

Zobacz wszystkie książki tego autora
Recenzje miesiąca
Srebrny łańcuszek
Edward Łysiak ;
Srebrny łańcuszek
Dziadek
Rafał Junosza Piotrowski
 Dziadek
Aldona z Podlasia
Aldona Anna Skirgiełło
Aldona z Podlasia
Egzamin na ojca
Danka Braun ;
Egzamin na ojca
Cień bogów
John Gwynne
Cień bogów
Rozbłyski ciemności
Andrzej Pupin ;
Rozbłyski ciemności
Wstydu za grosz
Zuzanna Orlińska
Wstydu za grosz
Jak ograłem PRL. Na scenie
Witek Łukaszewski
Jak ograłem PRL. Na scenie
Pokaż wszystkie recenzje
Reklamy