Sypiając z prezesem. Prawdziwe historie kobiet w przemocowych związkach

Każda z opowiedzianych tu historii jest prawdziwa, choć imiona bohaterek i inne cechy szczególne celowo zostały zmienione, bo książka nie powstała, aby wzbudzić skandal i sensację, ale jako świadectwo i głos sprzeciwu wobec przemocy, bezkarności, zakłamaniu, a także z chęci niesienia pomocy.

Nasze bohaterki - bogate, znane z kolorowych gazet i telewizji - łączy jedno: miłość do dzieci, rodziny i trudna relacja z mężem: prezesem, dyrektorem, szefem... Ci z kolei nieraz pojawiali się na billboardach, plakatach wyborczych czy okładkach ,,Forbesa". Przystojni, silni, zaradni i władczy.

Kobiety te to z pozoru szczęściary opływające w dostatki. Rzeczywistość mocno jednak odbiega od polukrowanego obrazka.

Poznacie niezwykłe kobiety, które późno uświadomiły sobie swoją siłę i wyjątkowość, które latami pozwalały się deprecjonować, gnębić, poniżać i karać - często fizycznie - które życie w przemocowych związkach okupiły nerwicami, depresjami czy nieuleczalnymi chorobami.

Książką tą krzyczymy: STOP przemocy.

Informacje dodatkowe o Sypiając z prezesem. Prawdziwe historie kobiet w przemocowych związkach :

Wydawnictwo: Purple Book
Data wydania: 2023-01-25

Tagi: Proza literacka

Kup książkę Sypiając z prezesem. Prawdziwe historie kobiet w przemocowych związkach

Sypiając z prezesem. Prawdziwe historie kobiet w przemocowych związkach - opinie o książce